V-am zis că o să mai las lenea deoparte și o să mă pun pe gătit, chiar dacă afară e cald de mori. Săptămâna trecută chiar am făcut mai multe feluri, am evitat ouăle ochiuri, omleta și alte câteva, chiar și mâncatul pe afară – gen mici pe faleză sau pizza. Va urma iar o săptămână de lipsă de acasă, deci acum trebuie să consum ce mai e prin frigider, ca să nu se strice până ne întoarcem. Dar dup-aia trebuie făcute provizii iar. Cine știe ce mai aflu din excursie? Acum, însă, vreau să vă spun cum stă treaba cu felul de azi. Chilli con carne e o mâncare mexicană și e a doua oară când o fac, dat fiind faptul că am văzut la conservă la Lidl la săptămâna aferentă, dar am zis că nu e mare bătaie de cap să fac și eu.
Cui îi place mâncarea picantă… e ideală! Dar nu numai, pentru că puteți doza sosurile și condimentele în așa fel încât să nu fie extra spicy! D-aia îi zice chilli, pentru că trebuie să usture, dar merge adaptată! Nu e mare bătaie de cap, nu necesită multe ingrediente, și față de conserva la 10 lei de 400 g, din tot ce vă zic eu iese minim 1 kg 😀 De ce avem nevoie?
- 500 g carne tocată
- jumătate de ceapă
- un ardei kapia sau gras roșu
- 1 roșie și o conservă de roșii cubulețe
- o conservă de fasole kidney în sos chilli (sau sos de tomate simplu)
- 1-2 ardei iuți
- o conservă de porumb
- sare, piper
- sos Piri-Piri (opțional)
- dulceață de ardei iute (opțional)
- boia, chilli, condimente iuți (opțional)
Treaba începe destul de simplu – ceapa, ardeiul kapia și roșiile se toacă nu foarte mărunt. Eu mi-am luat tocătorul ală de la Pepco și e o mică minune, face treabă excelentă! Într-o oală încăpătoare se călește carne, apoi se adaugă legumele tocate. Tocați și-un ardei iute și puneți-l peste. Adaugați conserva de roșii, fasolea și porumbul. Dacă simțiți că n-are sos suficient, adăugați puțină apă. Le lăsați să fiarbă vreun sfert de oră, apoi asezonați cu sare și piper după gust. Adăugați condimentele după cât de iute vă place. Eu am pus din fiecare 😀 N-a ieșit nici prea-prea, nici foarte-foarte. De data asta nu ne-a mai luat foc stomacul.
Chilli con carne – mâncare mexicană
Vă zic eu, e super bun! Și se face și repede. Dacă stau să adun costul ingredientelor, mă costă până în 15 lei pentru minim 1 kg. Și știți voi mai bine cum l-ați făcut, nu vă e frică de ce ar putea conține conserva cumpărată din market. Dacă îl încercați, vă rog să-mi spuneți cum vi s-a părut. Să vedem ce săptămâni urmează la Lidl și de unde ne mai inspirăm 😀 Zi faină să aveți și poftă bună!
Notez reteta,oare cum ar fi si cu niste ciuperci ? 😀
uite ca la ciuperci nu m-am gandit. da poti sa-mi spui dupa ce incerci 😀 mie-mi plac ciupercile!!!
Cu siguranta o sa incerc si eu!
e bun, bun!
Sunt fan mancaruri picante. Trebuie sa incerc neaparat!
mult, mult ardei sa pui!
O reteta intradevar gustoasa si foarte satioasa.
O reteta noua mie, merita incercata. O sa o prepar cet de curand.
sper sa-ti placa!
Eu sunt fan mancare mexicana, chiar cred ca m-am nascut in tara gresita. Asta clar este una dintre retetele mele preferate… sa o mananc. Mie nu prea imi place sa gatesc.
eu ador sa stau in bucatarie, dar toata treaba e sa am chef. daca n-am chef nu iese nimic bun
Cine m-a pus sa intru la ora asta pe blogul tau???
Woof ce pofta mi-ai facut! 🙂
:)) treci la gatit!
am mancat acum o saptamana la o prietena si cred ca am sa fac si eu acasa, mi-a placut tare mult!
e bine ca e usor de facut si rapid, nu astepti o eternitate! si chiar iese bun. cu condimentele potrivite, cred ca orice mancare e geniala!
Arata foarte bine si pare sa fie si buna la gust. Pregatesc si eu uneori ceva asemanator, doar ca in loc de boabe de porumb pun felii de morcovi. Si incerc sa o scot dulce-acrisoara. 🙂
si dulce-acrisoara cred ca-i o nebunie. mie imi plac mult mancarurile din alte bucatarii, dupa cele romanesti nu ma prea omor. mi se par prea grele!
Nu am incercat pana acum, dar ma tenteaza!
e una din mancarurile care dispare cel mai repede