Stăm acasă și avem, în mod cert, muuuult mai mult timp pentru gătit! Obișnuiesc să mai dau o dată pe săptămână comandă de ceva bun, dar asta pentru că mi-e poftă pur și simplu de ceva ce nu pot face. Sau care oricum nu iese ca la restaurant. Dar cu ocazia asta am timp să încerc și lucruri noi. Sau să fac feluri pe care nu le-am mai încercat de ceva timp. Azi vreau să vă spun cum am făcut eu paste cu creveți. Îmi plac creveții și i-am prins la un preț foarte bun, așa că am luat o cantitate mai mare. De fiecare dată când îmi mai vine vreo idee, mai scot o pungă de la congelator și îmi fac poftele. Pentru această rețetă avem nevoie de:

– paste (2-300 grame)

– creveți (2-300 grame)

-2-3 căței usturoi

-smântână lichidă sau simplă

– 50 g unt

-2 ouă

-vin alb (150-200 ml)

Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet. Partea cea mai grea este decorticarea creveților. Gosh, I hate that! Dar e musai necesară. Creveții se trag la tigaie în unt topit. Ulterior se adaugă peste ei vinul alb, puțină apă, usturoiul pisat, sare, piper și ce condimente mai doriți. Dacă folosiți smântână lichidă, o puteți adăuga împreună cu ouăle bătute în momentul fierberii la foc mic. Dacă folosiți smântână obișnuită, mergeți pe adăugarea după ce ați închis focul, pentru a nu se tăia.

Se amestecă pastele cu puțin din apa în care au fiert (nu o aruncați pe toată!) cu amestecul de creveți cu smântână. Se lasă să tragă din sos, apoi se servesc calde. Pentru cine nu agreează usturoiul, se poate sări peste el. Sau puteți ajusta cantitățile în funcție de preferințe. Oricum ar fi, creveții fac casă bună cu pastele. Și cu vinul alb, dacă mă întrebați pe mine. Următoarea rețetă am în plan să fie creveți pane, ca la restaurant 😀

Acestea fiind zise, poftă bună și spor și vouă la gătit paste cu creveți! Aștept să îmi spuneți ce bunătăți mai pregătiți voi, să mai îmi dați idei. Că tot avem timp… nu v-ar plăcea o provocare în care să îmi spuneți voi ce rețetă să încerc?

3 Replies to “Rețeta săptămânii – Paste cu creveți

  1. IMI PLAC FOARTE MULT PASTELE,CRED CA PREGATESC CEL PUTIN O DATA PE SAPTAMANA,IAR COMBINATIA CU CREVETI ESTE MINUNATA! YUM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *