Ziua bună, oameni faini! Se pare că vara nu vrea să se dea dusă de la noi… adică cel puțin la mine e cald și bine, aproape sufocant. Îmi doresc frig și ploaie. Sper ca de ziua mea să nu avem tot vreme de plajă. Până-una alta, în casă e mai bine și am mai mult spor să fac mâncare și ceva dulce. Săptămâna trecută am făcut o plăcintă de dovleac și pot spune că am mâncat cu mare poftă, ba chiar am împărțit și pe la muncă. Mie mi se pare ușor de făcut și e varianta care îmi place cel mai mult.
Avem nevoie de :
- un dovleac potrivit (al meu a avut cam 2 kg și ceva, l-am curățat de coajă și de semințe și l-am dat pe răzătoare)
- mirodenii – cuișoare, scorțișoară, mix pentru turtă dulce, etc
- câteva linguri de zahăr – aici rămâne la aprecierea fiecăruia cât vrea de dulce
- un plic de budincă de vanilie
- un plic de foi de plăcintă
- puțin unt topit
Cum procedăm:
Foarte simplu – în primă fază, punem dovleacul ras într-o cratiță pe foc mic cu zahărul și lăsăm să înceapă să se înmoaie. El o să lase ceva zeamă, trebuie să se evapore. Când a mai scăzut și e moale, se ia de pe foc și se amestecă cu plicul de budincă și cu mirodeniile. După gust!
Într-o tavă începem să asamblăm plăcintă. Puneți hârtie de copt sau dați cu unt și tapetați cu făină (fiecare cum e învățat), apoi puneți câte o foaie de plăcintă. Între ele, musai, unt topit. Deci foaie, unsă cu unt, altă foaie. Grupe de câte 4-5. Eu am pus rând de foi, strat de dovleac, rând de foi, strat de dovleac și încă un rând de foi deasupra. Se dă la cuptorul preîncălzit și se verifică periodic să fie făcută.
Mulțumim pentru rețetă!
Îmi place și mie plăcinta de dovleac, îmi place și cea de măr… dar prefer cu blat făcut în casă. Eu nu m-am încumetat încă, noroc cu mama și mătușile.
În București a fost răcoare azi, în sfârșit, ieri însă am ieșit îmbrăcată ca de vară. Seara e totuși numai bine de băuturi calde și citit sub păturici moi.
Wow. Nu m-am gandit sa folosesc bundica in acest fel. Am multe plicuri acasă.
Ador placinta de dovleac! Mi-ai facut o pofta imensa <3
Eu nu ma omor cu placinta, de niciun fel. Dar placinta de dovleac este preferat sotului si copiilor mei, asa ca toamna o fac destul de des.
Plăcinta cu dovleac este preferata mea, însă stomacul meu nu o agreează decât dacă este preparată cu dovleacul crud. 🙂 Cred că o voi prepara și eu cât de curând, pentru că mi-e foarte poftă!
Îmi place placinta cu mere cel mai mult. Si eu am in plan o tarta precum fac americanii.
Mie placinta de dovleac nu imi place. In schimb ador placinta cu mere si cu branza dulce.
Plăcinta cu dovleac este preferata mea 😀😀😀 iubesc toamna si datorita ei 🤎🤎
Eu na-m incercat niciodata vrianta cu budinca incorporata…o idee interesanta!
mie placinta de dovleac imi place la nebunie, dar sa fie facuta cu aluat de casa. Stiu, sunt figuranta, dar doar asa imi place.
Arata foarte bine aceasta placinta. Sotul meu este fan placinta de dovleac, asa ca o salvez reteta ta. Eu si cel mici o preferam pe cea cu branza dulce si stafide.
N-am facut niciodata placinta cu dovleac. Anul asta am zis ca voi face ceva de halloween si daca tot scobesc dovleacul sigur fac si o placinta
Am folosit reteta si mi-a iesit foarte delicios. Mersi pentru recomandare.
Placinta cu dovleac este de departe desertul meu preferat. Mie imi place varianta ta, eventual cu putin mai multe foi. Imi cam place faina 🙂