Ziua bună, oameni frumoși! Uneori las să treacă ceva timp între modulele cursului de fotografie digitală de la Eurocor, dar acum, pentru că am primit modulul pentru luna ianuarie în avans, am zis să încerc să adun mai multe informații mai repede. Așa că lecțiile 17-18 le-am parcurs destul de repede. Mai ales că vorbim de peisaje și fotografii arhitecturale. Dacă peisajele îmi place să le fotografiez, la arhitectură, exterioară sau interioară, nu stau prea bine. Dar uneori mă mai apucă dragul, de ce să nu recunosc. Mai ales când merg în muzee, castele sau clădiri deosebite.

Lecția 17

Chiar dacă fotografierea unor peisaje poate părea destul de simplă, contează mult să găsim un cadru al compoziției promițător. Trebuie să ne construim planurile, să ne alegem elementele centrale, să găsim momentul potrivit. Nu încercați niciodată să faceți poze la amiază, cele mai recomandate momente sunt dimineața și seara. Adevărul e că lumina mai moale ajută la crearea unor fotografii reușite, expuse suficient.

Lecția 18

Zic eu că nu prea fac fotografii arhitecturale, dar am găsit destule prin arhiva mea! Adevărul e că nu ai cum să nu vrei să surprinzi o fațadă frumoasă, un castel, ornamentele dintr-o încăpere impunătoare. La fel, un trepied este binevenit pentru realizarea acestor fotografii.

Eu încă stau și mă gândesc dacă vreau să investesc mai mulți bani în această pasiune sau dacă vreau să o ridic de la stadiul de hobby. Nu de alta, dar un simplu DSLR nu te mai ajută dacă vrei să fii profi. Ai nevoie de un mini-studio, de trepied, de surse de lumină, nu prea e de joacă! Mai testez terenul. Poate la un moment dat îmi voi face curaj să încerc mai mult.

La finalul fiecărei lecții, fără excepție, găsim o recapitulare cu cele mai importante noțiuni, dar și o temă consistentă. Aceasta constă în întrebări tip grilă, dar și în realizarea anumitor fotografii. Ele ajută la fixarea noțiunilor învățate și la exersarea lor. Practica este extrem de importantă!

Îmi dau seama că încet-încet am trecut de jumătatea acestui curs de fotografie. Poate multe lucruri le aplicam inconștient, poate multe le-am învățat pe parcurs, dar important e să rămân cu cât mai multe la final! Fotografierea unor peisaje sau a unor clădiri e de acum mai simplă pentru mine.

9 Replies to “Oare e atât de simplu pe cât pare să fotografiezi peisaje sau clădiri?

  1. Nu calatoresc eu prea mult, dar atunci cand o fac, mi-as placea sa stiu mai multe trucuri si tehnici pentru a face poze magice cu peisaje, ca cele pe care le admir mereu pe google,

    1. intr-adevar. sunt cateva reguli destul de stricte, eu am lasat-o mai moale in ultima perioada, dar daca da caldura, am un proiect fain in plan!

  2. Mai nou cu telefoanele de azi nu mai e asa complicat, pui un filtru faci o editare rapid in insta si esti fotograf. Mai trebuie sa stii putin de perspectiva, unghiuri… dar nu mi se pare complicat. Eu calatoresc mult, ba chiar mi-am propus sa cotrobai toata Romania. Am avut o mare supriza sa descopar ca mica noastra tara este plina de destinatii turistice care iti taie rasuflarea! va incurajez sa explorati romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *