Neața bună, oameni dragi! Sper că ați avut parte de sărbători minunate și liniștite! Eu am luat o pauză în aceste zile, dat fiind faptul că am avut ceva pregătiri de făcut, dar am vrut să mă și detașez de tot ce înseamnă online. De asta ați și văzut destul de rar semne de viață de la mine. Dar de acum, știți cum se zice, I am back, și chiar vreau să îmi schimb un pic rutina. O să vă explic mai multe săptămâna care vine, aștept să se concretizeze niște lucruri, apoi o să vă dau veștile mari pe care le am. Am rămas restantă cu ultima recenzie pentru cărțile de la Libris, și anume a doua carte a lui Claire Mackintosh, Te văd. Oh, da, tipa asta e chiar minunată și știe cum să te țină în priză!

Deși începutul a fost un pic anost și tras de păr, pe parcursul cărții s-a reglat. M-am speriat, recunosc, pentru că celelalte două cărți au fost super ok, și chiar nu voiam ca aceasta să o dea în bară. Te văd este o carte despre lipsa intimității, despre cum femeile sunt privite ca și obiecte. De fapt, e o oglindire a societății din zilele noastre, din păcate. Eu așa consider, că noi, sexul slab, suntem considerate prăzi prea ușoare, iar bărbații profită de vulnerabilitățile noastre.

Ideea cărții

Zoe este o femeie ce are o rutină zilnică. Drumul ei către muncă e același în fiecare zi, are tabieturile ei, știi exact ce va face în următorul moment. Dar oare e bine să ai o rutină zilnică? Oare nu e bine ca din când în când să schimbi ceva? Viața ei e dată peste cap atunci când își vede poza într-un ziar, în cadrul unui anunț de escorte. Lucrul i se pare ciudat, dar are noroc să poată lua legătura cu Kelly, un ofițer de poliție care chiar pare să o asculte. Lucrurile se complică atunci când ancheta avansează și se observă că alte femei ce au apărut în ziar au sfârșit prin a fi ucise sau tâlhărite… Oare ce se va întâmpla cu Zoe?

Părerea mea

Cred că acest roman tratează o temă destul de actuală. Citindu-l, veți înțelege mai bine despre ce vorbesc. Banii fac legea, iar dacă acest lucru implică teroare, asta nu este o problemă. Mai ales că femeile pot fi terorizate destul de ușor. Iar bărbații sunt mereu dispuși să provoace frică…

Te văd este o carte ce merită citită, mai ales pentru mesajul pe care-l transmite. Cred că asta îmi place cel mai mult la cărțile lui Claire – faptul că transmit mesaje concrete și rămâi cu ceva în urma lecturii. Cartea o găsiți pe Libris și eu mă rog să mai apară cât de curând un titlu nou, dat fiind faptul că sunt efectiv captivată de Mackintosh! Voi ați citit vreuna din cărțile ei?

13 Replies to “Cartea săptămânii – Te văd (Claire Mackintosh)

  1. Hai ca finalul merita. eu nu am intuit ce si cum absolut deloc. Am citit-o si eu in vacanta asta scurta de Pasti si mi-a placut stilul.

  2. Nu am citit nici o carte de-a acestei autoare, dar pare destul de promotatoare. Imi voi achizitionata si eu o carte de a ei. 👍🏼👍🏼

  3. O carte pe care o am si eu in wishlist. Sunt fan thrillere. Daca nu e cu suspans, mai aman cititea. Multumim pentru recenzie. Sa continui sa ne recomanzi carti bune. Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *