Sunt dependentă de birou. Fac multă muncă de birou. Partea practică este destul de redusă pe zona mea, pentru că cercetarea nu se face așa ușor. Înainte de orice program în laborator, există documentare. Asta ne mănâncă nouă viața. Deci jobul meu are zile în care se rezumă strict la statul pe scaun. Și nu e deloc plăcut, îți înțepenesc toate oasele, nici nu mai știi unde să te mai duci și pe cine să întrebi ceva, doar de dragul de a te ridica de pe scaun. Și dacă n-ai un mediu cât de cât ok, există riscul să cedezi cât de repede sau să te alegi cu afecțiuni serioase.

scaun-munca

Cred că cel mai important, pe lângă aparate electronice performante sau spațiu pentru a îți ordona dosarele sau diverse acte, este un scaun bun. Pentru că de el depinzi. Dacă are spătarul prea mic, nu poți sta cum trebuie. Dacă nu are mânere, e destul de aiurea. Pentru mine contează mult să aibă roți pentru o deplasare mai ușoară de colo colo (dacă e vreun sertar la biroul vecin, să vezi curse!), dar să fie și dintr-un material ok, să țină cald iarna, dar și răcoare vara, să-l pot șterge destul de ușor în caz de ușoară murdărie, dar și să aibă posibilitatea de a-l regla în înălțime. Urăsc să stau prea jos! Am și un birou relativ înalt, și dacă mă mai și chinui să ajung la el, deja e o problemă.

Am căutat scaune birou în mai multe locații, ba chiar am și avut ceva modele. Dar când ajungeam acasă cu dureri de spate, deja regretam alegerea făcută. Dar amânam. Ba din lipsă de timp, ba din lipsă de chef. Dar am cam cedat, mai bine zis, mi-a cam cedat coloana, așa că tot pe online m-am văzut nevoită să caut ceva cât de cât ok. Și mă declar mulțumită de alegerea făcută, ba chiar o să caut ceva și pentru acasă, că Mr. se tot plânge că stă pe tamburelul fără spătar.

Chiar dacă e vorba de muncă sau de casă, consider că spațiul unde practic o muncă (fie că e vorba de blog, fie că e vorba de jobul de zi cu zi) trebuie să fie lejer, să fie aerisit, să am loc, în primul rând, și să fie amenajat corespunzător. Țin neapărat să fie al meu, să nu vină nimeni peste mine. Și am nevoie de liniște și de un ambient plăcut. De obicei n-am treabă cu obiectele personale, vreau ceva funcțional. Deci mare lucru nu cred că aș pune pe birou, de exemplu, acum am un suport de documente, un suport de post-it-uri, o cutie de Str8 în care îmi țin crema de mâini și balsamul de buze, și sticla de apă cu cana. Și laptopul, bineînțeles. Atât! Cred că e destul de important să ai loc pentru mouse, pentru tastatură și chestii urgente.

Așa că v-aș întreba pe voi cum vă organizați la muncă? Ce fel arată biroul vostru? Ce e cel mai important, biroul, scaunul? Unde mai sunt posibile îmbunătățiri?

10 Replies to “Tu cum îți imaginezi spațiul de muncă?

  1. Scaunul de birou pe care l-ai folosit in articol e exact genul pe care vreau eu sa mi-l cumpar cand ma intorc in tara. Am planuri mari de redecorare cu apartamentul, iar scaunul de birou e o piesa importanta tinand cont de faptul ca petrec destul de mult timp la birou :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *