Nu de puține ori mi s-a întâmplat să mă gândesc la următorul lucru: pasiunea noastră pentru modă se poate dovedi nocivă și pentru buget, și pentru mediu. Știu că sună ciudat, dar o să încerc să vă explic pe larg. Deși avem dulapul plin de haine, noi tot nu avem ce îmbrăca. Cumpărăm mai des decât înainte, dar ne simțim mai lipsite de stil. Aruncăm și irosim mai mult, deci poluăm mai mult. Toate aceste lucruri le-am descoperit admirând pe GLAMI diferite ținute clasice. Și gândindu-mă că nu am nimic asemănător. Însă colecția-capsulă se poate dovedi a fi răspunsul la toate îndoielile mele în ceea ce privește moda.

Colecția-capsulă este o selecție corectă de piese vestimentare alese cu grijă, care se asortează bine între ele, și, prin urmare, pot fi purtate în foarte multe feluri. În acest fel, creezi ținute multiple cu un număr redus de piese. O astfel de colecție ideală ar trebui să fie alcătuită din piese versatile, clasice și elegante, care să sfideze moda. Ocazional, adăugăm colecției și articole de sezon sau articole la modă, însă alegem un număr redus de piese care ne plac cu adevărat. În acest fel, avem mereu parte de ținute wow, fără să cheltuim excesiv. Respectând și mediul înconjurător.

Am încercat să studiez acest concept nou: colecția-capsulă. Și să-mi dau seama dacă mi se potrivește, pentru că, deși această idee sună fain și sustenabil, pornește de la un lucru tare dificil. Pentru a avea parte de garderoba ideală, experții ne sugerează să începem cu trierea hainelor și accesoriilor. Sortarea se face ușor: alegem hainele preferate, piesele ok și hainele și accesoriile pe care vrem să le donăm. Pe primele le păstrăm, pe cele ok le depozităm undeva, pentru mai târziu, iar pe celelalte le donăm sau le reciclăm. Ulterior, ne uităm iar la cele depozitate și le sortăm din nou.

Recunosc că mi se pare destul de dificil. Însă știu că va merita pe termen lung, mai ales pentru că mă va ajuta să cumpăr doar haine și accesorii care să se potrivească cu preferatele mele. În timp, voi îmi voi putea construi colecția-capsulă, iar ea va include piese wow, din materiale de calitate. Care vor rezista trecerii timpului și schimbărilor de trend.

Articol realizat în parteneriat cu revista online de lifestyle Flawless.ro.

23 Replies to “Un concept sustenabil în modă: colecția-capsulă

  1. Wow, suna foarte bine. O sa incerc sa fac si eu acelasi lucru, cu toate ca in acest moment mi se pare imposibil. Nu as vrea sa renunt la nimic, dar trebuie sa incerc.

  2. Chiar mă gândeam că și în această vară va trebui să îmi schimb garderoba. Voi tine cont de sfaturi. Mulțumesc!

  3. Doresc si eu o palarie ca cea din poza mi se pare superba ❤. Am inceput sa cumpar doar haine care stiu ca le port si nudoar sa ramana in dulap,am inceput sa donez din sandale pentru ca nu le mai port, sa dau haine sau sa arunc pentru a avea mai mult loc ❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *