Deși nu au mai apărut pe blog prea multe recenzii în ultima vreme, vă zic că am o mulțime de cărți citite. Sunt în așteptare pentru a fi povestite. Beleaua e că nu știu de ce nu mă mai îndur să o fac. Cred că de lene. Dar o să încerc să ajung cu ele la zi, vă pot spune că-s cam 8 cărți în așteptare. Deci da… de citit am citit. Nu am avut chef de scris doar. Am avut comenzi la Herg Benet și la Libris, de unde am profitat de aniversarea lor și m-am ales cu vreo 4 cărți. Destul de interesante, ce-i drept. Dar o să vă vorbesc altă dată despre ele. Acum vorbim tot despre cărți de la Libris, dar din altă tranșă :)) Institutul e ultima carte a lui Stephen King, pe care abia o așteptam. Am vânat-o! Și nu îmi pare rău deloc.

King – The all mighty!

 Se știe despre Stephen King că e cel mai mare autor american. Really, pentru mine așa e. Aș adăuga – de horror și thriller. Dar pentru mine rămâne tot cel mai mare de orice fel. Cărțile lui sunt fascinante și abordează teme la care nici nu te-ai fi gândit. Așa este și în Institutul. o carte despre copii cu puteri nebănuite – telepatie și telekinezie. Sunt teme abordate destul de des de King, mai multe personaje ale sale au aceste abilități (vezi The Shining, Doctor Sleep, Carrie).

Luke este un copil supradotat, foarte inteligent, admis la 12 ani la două facultăți de renume. Într-o noapte este răpit de câteva persoane, părinții îi sunt uciși și el e dus într-un loc foarte ciudat, unde își găsește propria cameră, fără ferestre, însă. Aici dă peste alți copii, fiecare cu abilitățile sale. Află că Institutul este un loc unde se fac teste pe copii. De ce… nu știe nimeni care este motivul pentru care ei au fost aleși. Dar în capul celor mici apare ideea de a evada. Și asta pentru că o dată ajunși în Jumătatea Posterioară, nu se știe ce se întâmplă cu ei.

Un thriller de excepție, ce te ține cu sufletul la gură. O carte superbă despre copii și răutatea din jurul lor. Despre cum alții trag sforile și vor să controleze lumea. Plus elementele supranaturale, care nu aveau cum să lipsească din poveștile lui King. Institutul este cu adevărat o carte de excepție. Să sperăm și la o ecranizare?

57 Replies to “Cartea săptămânii – Institutul

 1. Wow! Chiar suna super cartea aceasta! ❤️❤️ Sper sa pot face rost de ea într-o zi, dar momentan mai am câteva cărți în “wish list”! 😘😘

 2. Hmm.. Interesant, captivant, eu și cărțile cam greu, îmi place s acitesc da, știu ca treaba cu nu am timp nu e o scuza bună, dar sincer dacă nu simt sa citesc mai bn nu o fac, ca altfel nu înțeleg nimic😅.

  1. Super, îmi doresc sa citesc și eu aceasta carte, cum aflu de o carte buna o și comand. Mulțumesc pentru recenzie😘

 3. Nu prea las eu comentarii pe blog -uri, dar asta nu ca nu as avea nimic de spus, ci pentru că sunt lenesa. :)))
  N-am citit cartea, dar o trec pe lista. Pare interesanta.

 4. Hello! Azi mi-a venit o superba carte ” Unfuck Yourself-Elibereaza-ți mintea si trăiește-ți viața”. Pare interesanta cartea asta, dar pana nu o citesc pe a mea nici nu vreau sa aud de alta 😎

 5. Deși am punctat doar 2 cărți ale autorului, pot spune, de asemenea, ca în genurile abordate, e printre cei mai buni. Pare tare interesantă cartea, o sa o am în vedere.

 6. Waw …..super interesanta….m-a fascinat din prima. Mereu mi a plăcut acest gen de teme in care apar oameni foarte deștepți.
  O sa caut cartea, Institutul!
  Pupici!

 7. Si eu am in biblioteca cateva titluri semnate Stephen King. Nu ma dau neaparat in vant dupa scrierile sale, dar sunt unele care chiar m-au captivat.

 8. Îmi plac mult de tot cărțile lui Stephen King. Nu cred că îmi lipsește vreuna din bibliotecă, dar nu le-am citit pe toate.
  Toate poveștile scrise merită ecranizare.

 9. Stephen King este unul din autorii mei preferati, am citit destule dintre cartile lui, desi pe la inceputuri nu scria pe gustul meu 🙂

 10. Dupa ce am citit aceasta recenzie imi doresc si mai mult sa citesc aceasta carte. Tocmai am terminat de citit Strainul de Stephen King.

 11. Îmi tot spun că trebuie să „intru” mai serios în cărțile lui Stephen King, dar cu atâtea cărți diverse pe wishlist… abia reușesc ocazional să mai iau câte una. O s-o țin minte și pe asta, dar aș vrea mai întâi să mai recuperez din cele vechi. Prea multe scrie omul ăsta…

 12. Ador cartile de Stephan King. Tot ce scrie este de-a dreptul minunat. Abia astept sa citesc si aceasta carte. Sigur ma va surprinde minunat ca de fiecare data!!!

 13. Nu am citit nimic de King, dar recenzia ta m-a pus pe gânduri! Merci!

  P.S.: Ador acele macarons de la lidl!!!

 14. Nicio carte de Stephen King nu m.a dezamăgit până acum si nici nu cred ca o s o faca vreodata
  Pe această n am citit o, dar cu siguranță o voi trece in wish list

 15. Ador tot ce scrie Stephen King. Nu stiam de cartea aceasta, pare f interesanta si neaparat urmeaza pe lista mea de lecturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *