Ziua bună tuturor! Nu cred că e o surpriză pentru nimeni că ador ciocolata. De fapt, știu mult prea puține persoane cărora să nu le placă. Ciocolata este un produs alimentar descoperit încă de acum două mii de ani, când în America de Sud erau culturi întregi de arbori de cacao. Aztecii erau experți în producerea unei băuturi din semințe de cacao, pe care spaniolii au perfecționat-o, adăugând zahăr, vanilie și scorțișoară. Da, consumul excesiv de ciocolată poate duce la diabet sau obezitate, dat fiind faptul că ea conține zahăr. Dar are și beneficii, atât sistemului circulator, cât și asupra creierul. Studiile arată că atunci când ciocolata se topește în gură, creierul cunoaște o activitate electrică sporită, iar ritmul cardiac crește mai mult decât în cazul unui sărut pasional. Deci da, ciocolata e mai presus de dragoste! Milka este un brand internațional de ciocolată, apărut în 1825.

Puțin din istoria Milka

Campania BuzzStore vine ca urmare a aniversării de 120 de ani de la apariția acestei ciocolate. Milka este produsă în numeroase locații (Lörrach, Germania; Bludenz, Austria; Belgrad, Serbia; Svoge, Bulgaria; Bratislava, Slovacia; Brașov, România; Costa Rica; Curitiba, Brazilia; Jankowice, Polonia; Trostianets, Ucraina, Belgia, Argentina, și Chicago), în foarte multe variante de zi cu zi, dar și sub formă de dulciuri pentru sărbători – Paște sau Crăciun. Simbolul acestui brand este văcuța mov, care a devenit extrem de iubită pe plan mondial. Eu am primit în coletul de la BuzzStore o mulțime de ciocolată, dar și praline sau biscuiți. Preferata mea? Nici nu aș putea spune că am una, dar mi-a plăcut foarte mult sortimentul cu strawberry cheesecake. Oh, da, și Oreo Cookies. Delicioși!

Pandișpan cu ciocolată – rețetă simplă și rapidă

Pentru această rețetă simplă aveți nevoie de :

  • 3 ouă
  • 150g făină
  • 3 linguri zahăr / îndulcitor
  • 3linguri ulei
  • esență de vanilie
  • praf de copt
  • ciocolată Milka – sortimentul preferat

Albușurile se bat foarte bine, iar peste ele se adaugă zahărul sau îndulcitorul. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare, apoi se pun peste albușuri. Se mixează bine, se adaugă uleiul. Făina se amestecă cu praful de copt și se pune în compoziție treptat, amestecând de jos în sus, nu cu mixerul, ci cu o spatulă. Se adaugă esența.

Compoziția rezultată am pus-o într-o tăviță micuță, cam de 20×20. În interiorul acestui aluat am pus bucăți întregi de ciocolată Milka Peanuts Caramel. Apoi am dat la cuptor aproximativ 20 de minute – trebuie verificat.

Ies câteva bucăți de pandișpan simplu, în timp ce ciocolata se lasă la bază. Este moale la început. Ulterior, când se răcește, se întărește. Alături de o cană de cafea fără zahăr e vis!

Ciocolata va rămâne mereu un motiv de energie și voie bună. Iar Milka ne face o surpriză de ziua ei – înregistrați-vă dorințele pe https://dorinte.milka.ro/ și puteți fi unul din cei doi norocoși care-și vor vedea dorințele îndeplinite! 120 de ani de tandrețe, 120 de ani de ciocolată fină! Voi ce sortiment preferați?

20 Replies to “120 de ani de Milka + rețetă pandișpan

  1. Foarte bine arată și delicios ,se face si repede .Yummy ! Așa este ,nu cred că există persoană care să nu-i placă ciocolata ,eu una nu trece nici o zi fără ea .Mulțumim pentru rețetă ,cu siguranță o voi face și eu în weekend .

  2. La cât de mult iubesc ciocolata, orice variantă (rețetă) este binevenită și apreciată. Milka este favorita mea și cred, că datorită calității și capacității inovatoare, va mai sărbători încă mulți ani de acum înainte.
    La mulți ani Milka!
    .

  3. Mie îmi place tot ce ține de ciocolata. Siluetei mele nu prea 🤣 Pandișpanul făcut de tine arată delicios. Îl vom încerca și noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *