Multe persoane din jurul nostru folosesc parfum. Mai tare, mai dulce, mai condimentat, fiecare și-a descoperit aroma-semnătură, astfel că sunt anumite branduri la care nu renunțăm nicicum. Dar știm să alegem parfumul corect în funcție de anotimp? Sau ne limităm doar la nume, la marcă, la ”firmă”? Adevărul e că sunt anumite situații în care nu prea se impune folosirea unui miros prea tare sau prea dulce, de aceea există parfumuri de zi, de seară, de vară sau iarnă. M-am gândit să vă dau câteva sfaturi în legătură cu folosirea parfumului la temperaturi înalte, ca să nu fiți etichetați drept ”necunoscători”.

1. Selectează parfumul potrivit anotimpului

Nu degeaba există arome de vară arome de iarnă, arome dulci, condimentate, orientale, fructate, florale sau fresh. Nu ai cum să folosești un parfum oriental într-o zi de vară toridă. Îți spun asta în primul rând pentru sănătatea ta, pentru că e posibil ca aroma să fie atât de puternică încât să te ia cu amețeli sau cu dureri de cap. Să nu mai vorbim de efectul pe care-l produci asupra celorlalți. Mi-au atras atenția aceste parfumuri de damă, cu mențiuni asupra notelor de vârf, de bază sau de mijloc, încât e imposibil să nu găsim ceva potrivit momentului. Eu prefer parfumurile puternice (iubesc Guess-ul primit de Crăciun, dar și Reveal de la Calvin Klein), dar vara ma limitez la cele fresh (ador Lacoste – Pour Femme), întrucât ceva prea puternic îmi dă o stare bolnăvicioasă.

apa-de-parfum-lacoste-pour-femme-90-ml-pentru-femei_355_2

2. Înainte de orice parfum, folosește apa și săpunul!!!

Da, poate că e de la sine înțeles, dar parfumul nu trebuie să se amestece cu mirosul corporal. Vara transpirăm peste măsură (doar dacă nu faceți parte din acei 1% care nu transpiră și nu miros urât), așa că prioritatea noastră ar trebui să fie să nu avem niciun miros suspect, înainte de a ne da cu parfum. După folosirea unui antiperspirant eficient, după ce considerăm că am ”tratat” cauza, putem aplica și parfumul.

3. Nu exagera cu cantitatea

Poate de multe ori ați văzut persoane care lasă în urma lor o ”dâră” de parfum. Nu e elegant. Nu se face! Parfumul se aplică în cantitate mică, în puncte-cheie: pe gât, la încheieturi, în spatele genunchiului, pentru ca aroma sa să se elibereze treptat, influențat fiind de puls.

4. Investește în produse de calitate

Asta se aplică în toate anotimpurile, nu doar vara. Decât să cumperi produse contrafăcute, cheltuie un pic mai mulți bani, dar ia ceva de calitate. Dacă ai posibilitatea, testează parfumul pe pielea ta. Dacă e vorba de un brand iubit de tine și cunoscut deja, în magazine online precum acesta găsești oferte mult mai bune decât în parfumeriile fizice. Produsele originale persistă mult mai mult timp, au alt miros și nu trebuie să pulverizezi jumătate de flacon pentru a percepe notele.

Parfumul poate fi cel mai bun prieten, te poate pune în valoare, îți dă o notă de mister, dar relația se poate strica imediat dacă-l folosești necorespunzător. Scapă de prejudecăți, încearcă arome surprinzătoare și îndrăznețe, și sigur vei fi admirată. Găsește-ți un parfum-semnătură și vei fi recunoscută dintr-o mare de femei. Tu ce parfum folosești? Care este preferatul tău all-time?

4 Replies to “4 sfaturi cu adevărat utile pentru folosirea parfumului în sezonul cald

  1. Parfumul de la Lacoste e printre preferatele mele, pentru ca mama il foloseste.
    De obicei folosesc iarna Yves Rocher Vanilie Neagra sau Avon Little Black Dress, iar vara Yves Rocher cu miros de lamaie verde sau lamaita. Mai aveam un parfum de la Escada, Sentiment, care, desi era dulceag, mergea in orice anotimp si cand eram in liceu/facultate foloseam Pimkie Bubble Gum si toata lumea ma recunostea. ^_^

    1. eu ador Lacoste, l-am descoperit intamplator, dar acum chiar trebuie sa imi fac rezrve, vara merge foarte bine. mie imi plac mult parfumurile tari, cu mosc, dar vara stau linistita, ca de obicei ma doare capul de la ele 😀

  2. E adevarat. Mai bine dam un ban mai mult si ne cumparat un produs de calitate decat sa ne zgarcim si apoi sa aruncam produsul la gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *