Dacă vine primăvara, e rost de redecorare prin casă. Eu, cel puțin, am în plan să schimb locul fiecărui obiect, fără să pun la socoteală un strat nou de var sau de vopsea pentru uși și tocuri. O să-mi ia ceva timp, dar merită, pentru că schimbă aspectul, schimbă aerul, iar apoi va fi o plăcere să stau în casă și să-mi invit prietenii la noi. Să știi că nu e greu să redecorezi. Da, trebuie o investiție, dar nu e neapărată nevoie să dărâmi pereți sau să schimbi mobila. E suficient să adaugi două-trei elemente care încântă privirea și care să inspire la mai mult.
Uite, de exemplu, noi stăm într-o garsonieră micuță, dar am reușit să încadrăm toate elementele pe care ni le doream. Ca mobilier, nu avem prea multe: canapeaua extensibilă, șifonierul, biroul cu calculatorul, un mic dulap și două etajere pentru cărți. Dar am reușit să le îmbinăm și să dăm aerul de ”acasă” micii camere. Și putem face dintr-o casă un cămin cu foarte puțin efort:
1. Nu supraîncărcați camerele cu mobilă
E bine ca locul să fie aerisit, să nu fie toate alandala, una într-alta. Dă senzația de spațiu, chiar dacă e o garsonieră sau o cameră mai mică. De asemenea, în locul mai multor dulapuri, a unei dispuneri pe orizontală, putem încerca o dispunere pe verticală, cu mai multe etajere sau rafturi originale care atârnă pe pereți.
2. Încercați să păstrați un anume stil
Ar fi interesant de văzut o casă cu un anume stil decorativ. La fel ca stilurile arhitectonice, și decorațiunile sau mobila se pot încadra într-un anume gen: pot fi vintage, minimaliste, ceea ce va da o personalitate aparte locuinței. Mie, de exemplu, îmi place stilul vintage, cu mobilă și accesorii romantice, greoaie, înflorate, care să dea un aspect elegant și impunător.
3. Un mic element poate face diferența
Fie că e vorba despre un abajur sau un tablou, micile detalii fac totul. Eu am mizat pe rame foto deosebite, care au și rol practic (expun pozele dragi nouă), dar și un deosebit rol estetic, pentru că ies din anonimat și îți încântă ochiul.
Clasicele non-culori alb și negru arată foarte bine împreună, dar de ce să nu încerci și altceva? Fii creativ, încearcă nuanțe de albastru (calmează) sau portocaliu (ajută la trezirea mai ușoară), alege nuanțe pastel, cu accente mai tari, mici tușe cromatice, reprezentate poate chiar de elementele de care-ți spuneam: o ramă foto, o vază, un set de aromaterapie.
5. Creează-ți un loc de relaxare numai al tău
Cred că asta e esențial și redecorezi cu mai mult drag atunci când o faci, nu doar pentru că trebuie. Un mic fotoliu, o păturică pufoasă, o pernă confortabilă, totul pentru a-ți crea un colț unde tu te relaxezi citind o carte sau pur și simplu admirând priveliștea de afară.
Redecorarea nu înseamnă doar muncă, ci și satisfacție finală. Cred că ai o mare împlinire atunci când vezi casa visurilor tale, așa cum ți-ai imaginat-o, în culorile dorite de tine, cu patul ales de tine și cu decorațiunile tale, indiferent cât de ciudate ar putea părea altora. Casa trebuie să reflecte personalitatea ta, așa că pune-ți creativitatea la treabă și fă ceva minunat! Dacă nu poți schimba totul după placul tău, nu-i nimic, măcar personalizează ceea ce poți. Vă doresc inspirație și mult, mult spor!
Mi-a placut foarte mult articolul teu.
Si eu incerc mereu sa-i ofer o personalitate a sa, deosebita si-mi pun tot sufletul in decorarea coltisorului meu.
multumesc! mie chiar imi place sa imi pun amprenta pe un loc, indiferent daca pana acum a fost vorba de apartamente in chirie. am adunat atatea idei pentru momentul cand voi avea casa mea….
Ce frumos arata dlulapiorul acela! Si eu sper ca la toamna sa schimbam locuinta, de abia astept sa decoram!
si eu visez la momentul cand vom avea casa noastra… cred ca o sa-mi testez toate ideile