Ziua bună tuturor! E foarte greu să găsești un magazin cu de toate, așa că atunci când o faci, verifici de două ori, să fii sigur. Adevărul e că de cele mai multe ori, magazinele se specializează pe anumite produse, anumite categorii, astfel că vei găsi obiecte pentru construcții, pentru design interior, pentru animale, cosmetice, alimente, birotică și papetărie și tot așa. Mai greu să fie toate la un loc, să îți ușureze munca. Tocmai de aceea am fost foarte încântată când am găsit magazinul Artool, unde au o mulțime de chestii utile și mă scutește de timpul pierdut în alte magazine fizice sau online. De exemplu, aș fi vrut să fac o mică renovare prin apartament, așa că mi-au fost de ajutor materialele de construcții, însă am găsit și accesorii și mobilier câini pisici, de unde am putut să aleg câte ceva pentru Aki. Iată câteva produse utile:

1. Cușcă/padoc pentru câini

Am avut ceva de genul cât Aki a fost mic, așa că știu cât de mult bine poate face. Puiuțul de câine trebuie dresat încă de la început, mai ales dacă stați la bloc. În primele luni de viață am avut mari probleme, Aki rodea tot ce prindea. Era imposibil să ajungi acasă și să nu fie ceva distrus. Și asta avea să dureze până la 2 ani, când devenea adult. Adică se mai cumințea, cât de cât. A fost un mare dezastru, nu mi-era atât de obiecte, cât de el. E destul de aiurea să vii acasă și să găsești o cutie de bomboane mâncată, în condițiile în care știi că ciocolata nu e ok pentru el, însă el habar nu are asta. E greu și să găsești globuri mâncate și să ai panica aceea dacă pățește ceva, dacă îi rămân blocate pe undeva.

Adevărul e că cel mai bun dresaj l-am făcut cu o cușcă metalică de genul, mi s-a părut mană cerească! Da, inițial îți pare rău și ți se cam rupe sufletul, însă după aceea te liniștești, când vezi că și el devine mai ascultător. Realizezi că este pentru binele lui, așa că e mult mai ok. Da, inițial a plâns, nu i-a convenit, însă apoi a învățat că acela e locul lui și se ducea singur când vedea că plecăm de acasă. Cel puțin nu mai stăteam cu grijă că poate mai mănâncă ceva ce nu trebuie… Sincer, suntem norocoși că nu a pățit nimic! Desigur, canapeaua nu a fost atât de norocoasă să scape cu viață, însă…

2. Husa banchetă auto

Pentru că noi mergem în plimbări destul de des, nu se putea ca Aki să rămână acasă. O singură dată l-am lăsat la cienva 3-4 zile și mi s-a rupt inima. Iar de atunci am jurat că nu îl mai las acasă niciodată. Deci l-am învățat cu mașina destul de repede și de devreme. Este un câine foarte plimbat! Și foarte cuminte, aș adăuga! Nu știu alți câini cum sunt, însă el doarme în majoritatea timpului, nu este agitat și nu are rău de mașină. Deci căutăm o cazare pet-friendly și suntem gata de drum!

În mașină am grijă să am o temperatură ok, nici frig, dar nici cald. Nu îl las singur cu geamuri închise la 40 de grade, nu recomand asta nimănui. Decât să faceți așa ceva, mai bine lăsați-l acasă. E teroare, mai ales pe căldurile astea din vară, să îi chinuiți așa. Oricum, îi iau apa la îndemână, oprim des, iar pe banchetă am o astfel de husă care protejează cât de cât mașina. Deja m-am obișnuit, când merg la spălătorie, mulți mă avertizează că nu pot scoate părul din ea. Nici nu vreau asta, mi-am asumat acest lucru când am luat câine. Însă protejez țesătura pentru a nu se murdări, deoarece oprim des și nu știi cum e vremea, așa că o husă de genul e binevenită, ca să nu stai cu prosoape sau cearceafuri după tine.

3. Castroane pentru mâncare și apă

Mi se par extrem de practice seturile cu suport, așa avem și acum, însă ar trebui schimbate, dat fiind faptul că și metalul e rezistent până într-un punct. Aleg varianta de inox pentru că e mai practică, poate fi luată oriunde fără risc de a se sparge, cum sunt bolurile din ceramică. E adevărat, se mai zgârie, însă nu e ceva grav. În plus, nu prind mirosuri și pot fi luate oriunde cu voi, indiferent dacă luați și suportul sau nu. Deși arată tare fain cu suport!

Pe Artool chiar găsești o mulțime de lucruri, la prețuri foarte ok, rezonabile, aș spune eu! Iar faptul că mă ajută să economisesc timp, e un mare plus pentru mine! Vă las și datele lor de contact, poate vă ajută:

Email: contact@artool.ro
Telefon: 0311 094 723 (8-20:00)
Adresa: I.L.CARAGIALE NR.1, Arad, Arad

Mult spor la cumpărături! Fiți cumpătați și măsurați de 10 ori înainte să tăiați. Faceți cumpărături inteligente, scutiți bani și timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *