Sunt pasionată de bucătărie și-mi place să stau aici cât mai mult. Ba coc vreo prăjitură, ba mai experimentez vreo rețetă din gastronomia internațională, ba inventez ceva pe moment. Îmi place să gătesc și încă din clipa în care am știut că ne vom muta, am vrut o bucătărie mare. Cât am stat în chirie am nimerit doar bucătării de 2 pe 2, în care efectiv nu puteam face nimic, așa că în momentul în care am avut ocazia, am pus piciorul în prag. Și acum, poate n-am cea mai mare bucătărie din lume, însă am loc, și asta e tot ce contează. Totuși, să știți că nu doar mărimea contează, ci mai ales ce ai în ea. Sunt anumite aparate sau produse electrocasnice la care n-aș putea renunța în veci! Și pentru că tehnologia evoluează, e bine să ținem pasul cu ea!

1. Un cuptor la înălțime

Au tot apărut diverse modele în ultima vreme, ba pe curent, ba pe gaz, ba mai au puțin și or să coacă pe aer. Glumesc, desigur! Cele pe gaz, încorporabile, sunt ultima modă, și toată lumea le preferă. Toți vor plită electrică, dar eu mă opun majorității și rămân la cuptorul clasic, pe gaz. Am auzit, însă, că au apărut cuptoare cu convecție, care se folosesc în bucătăriile marilor restaurante. Sunt de calitate net superioară, nu vorbim de un simplu cuptor, ci de un aparat care îndeplinește mai multe funcții. Pot dezgheța, găti la aburi, au și funcția slow cook, sterilizează, se programează… Așa da! Mi-aș dori să gătesc și eu ca un chef!

2. Frigider încăpător

Asta clar e mai presus decât orice, mai ales acum, când vine vara. La mine deja băuturile-s la rece, se mănâncă mai mult fructe și legume (tot de la rece), mai strecurăm și o înghețată, deci n-ai cum să n-ai un frigider în locuință. Și dacă tot îl ai, ia unul încăpător, nu neapărat side by side, dar să aibă și 2-3 sertare la congelator. Inițial am avut unul cu un singur sertar și era groaznic, nu încăpea nimic acolo. Acum, vorba nașei, poate să pornească un război, eu sunt asigurată cu ce provizii am.

3. Robot de bucătărie

Indiferent că vrei să bați, să toci, să storci citrice, să faci aluat, dacă vrei să fie mai ușor, investește într-un robot de bucătărie performant, cu multe accesorii. Eu cred că aș înnebuni fără al meu. Plus că am scăpat de alte aparate adiacente, nu-l folosesc decât pe el și nu mai am mixer, răzătoare, etc.

Pentru mine, aceste 3 aparate sunt indispensabile în bucătărie. Dacă stau să mă gândesc, în afară de ele nu mai am decât presa de burgeri, pe care oricum n-o folosesc constant. Voi ce aparate folosiți zi de zi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *