Interesul românilor pentru serviciile de desulfatare a bateriilor cu plumb este unul în continuă creștere. În comparație cu alternativa, cea de a cumpăra o baterie nouă, asta este o soluție mai avantajoasă financiar, dar totodată și cu efect mai puțin toxic pentru mediu. Așadar, atât din respect pentru natura care ne înconjoară, cât și din dorința de a cheltui cât mai puțin posibil în acest sens, serviciile oferite de specialiști sunt din ce în ce mai solicitate astăzi.

Hakuservice este un reper în ceea ce privește regenerarea, dar și întreținerea bateriilor cu plumb. Cele mai multe dintre baterii pot fi trecute prin acest proces, în condițiile în care cauza defectării lor este sulfatarea. Asta se referă la pierderea capacității și funcționarea lor defectuoasă.

Tehnologia pe care o folosesc specialiștii pentru a readuce bateriile la viață este tehnologie verde, deci impactul asupra naturii este unul pozitiv. Înainte de a recicla deci bateriile, regenerarea lor este o soluție ce ar trebui tot mai des încercată.

Ce se întâmplă cu bateriile care se defectează?

În interiorul bateriei, plăcile interne măresc rezistența prin sulfatare astfel că aceasta va putea funcționa la capacitatea ei deplină. Atunci când sulfatatul este unul defectuos, procesul de desulfatare îl va îndepărta, restabilind capacitatea bateriei. Să nu uităm de întreținerea bateriilor, care trebuie realizată anual, fapt ce ar putea chiar să le dubleze durata de funcționare.

Poți citi mai multe despre astfel de servicii profesionale pe https://www.baterii-stivuitor.ro/, dar mai găsești informații relevante și mai departe.

E foarte important să se știe care sunt cauzele care duc la sulfatarea bateriilor cu plumb.

Uneori problema o reprezintă supraîncărcarea, cea care cauzează corodarea plăcilor, dar și alte simptome precum uscarea separatorilor, pierderile de gel sau apă.

De altfel, subîncărcarea e de asemenea un motiv pentru care se poate întâmpla asta. Sulfatarea, dar și coroziunea se numără printre efecte.

Atunci când bateria este supradescarcată, șansele sunt ca asta să conducă la defectarea plăcilor anodice. La fel și suprasolicitarea are efectele sale negative: crăpături, spărturi, defecțiuni mecanice diverse, celule distruse.

Chiar dacă desulfatarea este un procedeu tehnologic care este disponibil de relativ puțin timp la nivel comercial, partea sa electrochimică este deja populară. Vorbim despre o tehnologie verde, inovativă, un motiv în plus pentru a solicita desulfatarea bateriilor cu plumb în loc de aruncarea lor.

Despre etapele pe care le implică procesul sunt mai multe de spus, dar pentru cei mai mulți nu e neapărat relevant. Rezultatele sunt cele care contează. În fine, timpul de regenerare poate varia de la o baterie la alta. În principiu vorbim despre un interval de la 15 la 100 de ore.  În anumite condiții este necesară reluarea procesului. Urmează și realizarea testărilor ulterioare pentru a verifica starea bateriei, dacă procesul a fost de efect și asa mai departe.

Dacă te interesează să beneficiezi de astfel de servicii, orientează-te după cele pe care ți le pune la dispoziție Hakuservice și economisește, protejând în același timp și natura care te înconjoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *