Da, ultima zi de concediu ne-a prins în Brașov. Deși am fost de foooooarte multe ori aici, nu am urcat niciodată cu telefericul, nu am văzut absolut nimic din acest oraș în afară de Piața Sfatului. Deși Brașovul chiar are multe de oferit! De data asta, însă, chiar era musai să facem o oprire între Timișoara și Brăila. Așa că decizia trebuia luată între Brașov și Sibiu. Cum în Sibiu am mai fost, am zis să fie Brașov de data asta.

Cazarea – vizavi de Coresi Mall

Pensiunea Riccardo e chiar vizavi de mall-ul Coresi. Am optat pentru cameră dublă cu baie proprie, iar vederea a fost în spate, spre blocurile ce se construiesc. Să lămurim un aspect – pe mine chiar nu mă interesează priveliștea, întrucât stau foarte puțin în cameră. Adică nu văd sensul pentru care aș spune că dă spre blocuri și m-a deranjat. Nicidecum! Camera a fost spațioasă, curată, baia ok, nu am nimic de reproșat! Ba din contră, hai că m-am nimerit și la camera 4, Gabriela :))

Ce poți face prin împrejurimi?

Păi, fiind destul de departe de centru, nu ai mare lucru de făcut. Dar ai mall-ul aproape și este imens! Mi-a plăcut maxim, am dat o tură fugitivă, dar aș fi stat o zi întreagă acolo! Unde mai pui că erau o mulțime de terase!

Roata din care ai o priveliște grozavă e exact în parcarea mall-ului. Tot aici mai găsești Piața Coresi, cu niște dubițe restaurate superbe și două din primele tractoare fabricate la Brașov. Zona e super, sunt doar blocuri noi, cu parcuri și tot ce trebuie. Dacă ai locui acolo, cred că nu te-ai duce decât la muncă și atât. Ai totul lângă tine!

Telecabina Tâmpa

Pentru prima oară, am ajuns și noi pe Tâmpa. Adică acolo unde vedeți mereu scrisul acela cu BRAȘOV. Telecabina circulă de la 9 la 17, iar biletul e 20 lei dus-întors. Chiar e foarte frumos, vedeți întreg Brașovul de sus. Mor de chestia asta, orașele cu deal și munte le poți vedea în toată splendoarea. La noi… trebuie să construiești un deal :)))

Strada Sforii – a 3a cea mai îngustă din Europa

La fel, și la Strada Sforii am ajuns pentru prima dată! Ea leagă străzile Cerbul și Poarta Șchei, are o lungime de 80 de metri și o lățime ce variază între 1,11 m și 1,35 m. E un loc foarte drăguț, unde ai și o porțiune dedicată impresiilor. În rest, e ca un muzeu urban, ca o pânză pe ziduri.

Ce am mâncat/băut bun aici

De la Cupt’or am băut un super Ginger bread Frappe. Mâncarea nu ne-a dat pe spate, timpul de așteptare oarecum mărișor, dar frappe-ul bun!

La Ceaun am mâncat o plăcintă ciobănească de am murit lângă ea! Personalul super amabil, servirea rapidă, mi-a plăcut mult! Iar la Good Food, Coffee & Bakery am găsit cei mai faini kurtos cu înghețată!!!! Mai buni chiar și decât la Cluj. Nu de alta, dar sunt multe variante și nici nu știi la care să te decizi mai întâi. Cel cu verde este Chimney Pistachio, ce conține înghețată artizanală de ciocolată într-un con tăvălit prin fistic. Al doilea, al meu, este Chimney Devil, adică înghețată artizanală de iaurt și cărbune activ într-un con de cărbune activ, acoperit cu cocos. Yummmyyyyyyy!!!!!!!

Și uite-așa am ajuns înapoi acasă. Recunosc, când am intrat în oraș, mi-a venit să plâng. Și am început să îmi pun întrebări – de ce în alte părți se poate, și la noi nu? De ce alții știu să investească și să atragă fonduri, iar noi nu? De ce alții au zone pietonale, terase, industrie… iar noi nu? Of, că tot suntem în perioadă electorală… poate mai sus-pușii noștri iau și ei aminte. Dar îmi e greu să cred… Oricum, sper să mai am parte de un concediu cât mai repede! Țara noastră chiar e o minune! Merită vizitată!

9 Replies to “Brașov – oaza de la mijlocul drumului

 1. Data viitoare să urcați și la Turnul Negru și Turnul Alb, se vede superb Piața Sfatului de acolo – nu e la fel de faină senzația ca de pe Tâmpa, dar e la fel de frumoasă priveliștea.
  Mi-e drag și mie orașul ăsta și chiar dacă i-am văzut cam toate obiectivele… opresc cu drag oricând pentru o plimbare.

 2. De când am văzut postările mi-a plăcut și m-am bucurat pentru tine.
  Să mai spun și că mi-ai stârnit dorul și așa de nestăvilit, pentru călătorii?
  Mi-a plăcut ce ai povestit, am și notat unele recomandări, rămâne să ajung în zonă.

 3. Wow cat de tare! Merita cu siguranta vizitat 🙂
  Ai avut un circuit frumos, se simte de parca ai mers in afara.
  Iar privelistea de sus..superba!

 4. Strada Sforii am vizitat-o si eu. ma temeam ca nu voi avea loc pe ea, dar am avut si au avut si altii loc sa treaca pe langa mine, deci mai pot sa mai cresc >)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *