Ziua  bună tuturor! Astăzi vorbim un pic despre cafea și despre cum interesul oamenilor față de aceasta a crescut surprinzător în pandemie. Poate că ați tot auzit, ba că o o ceașcă de cafea face bine la sănătate, ba că prea multă cafea dă probleme cu inima sau duce la deshidratare. Unele sunt mituri, altele sunt adevărate, ideea este că atâta timp cât consumăm cafea cu moderație, în funcție de problemele noastre de sănătate, e ok. Cafeaua nu face rău pur și simplu și nici nu pățești nimic doar de la ea. Da, crește un pic tensiunea, dar în acest caz, cheia e tot moderația.

Din ce în ce mai mult interes pentru cafea!

Oamenii caută tot mai multe informații despre cafea, ba căutările pentru cafeaua neagră au crescut cu 1450% în perioada februarie 2021 – februarie 2022. Primele 10 subiecte referitoare la sănătate pe care oamenii le caută sunt:

 1. Cafeaua și conținutul de cofeină
 2. Cafeaua și nutriția
 3. Cafeaua și deshidratarea
 4. Cafeaua și decafeinizarea
 5. Cafeaua și hipertensiunea arterială
 6. Cafeaua și metabolismul
 7. Cafeaua și demența
 8. Cafea și aromă
 9. Nivelurile consumului de cofeină
 10. Cafeaua și somnul

Personal, mie nu îmi face rău, ba din contră, mă ajută să mai cresc un pic tensiunea, dat fiind faptul că o am foarte mică. La mine deja nu mai e cazul să îmi fac griji pentru somn, dorm neîntoarsă, și cu cafea, și fără. La mine e treaba de gust, de aromă, de obișnuință, de plăcere!

Conform unui sondaj, 42% dintre respondenți beau mai multă cafea de când a început pandemia. De fapt, mai toți apreciem mai mult pauzele de cafea, nu e așa?

Tu cum îți bei cafeaua?

Asociația Română a Cafelei are câte o cafea pentru fiecare. Cele mai apreciate companii producătoare de cafea fac parte din această asociație și oferă periodic sortimente noi, îmbunătățite. De exemplu, acum, în sezonul cald, ce merge mai bine decât un frappe? Eu îl prepar foarte simplu – Nescafe Frappe Vanilla, lapte rece, cuburi de gheață, eventual puțină frișcă deasupra și topping.

Personal, beau și cafeaua caldă vara. Ce pot să spun, sunt o mare fană, indiferent de temperatură! Tocmai de aceea am încercat și noul sortiment Mocha, cremos și ciocolatos. Yummy! Nu ratez, însă, nici o ceașcă de cafea simplă, pe care o fac la esspresorul automat.

Sunt sigură că există mulți adepți ai cafelei și că, după apă, e cea mai consumată băutură. Poate că nu este mereu cea mai sănătoasă și cea mai dietetică, dat fiind faptul că este combinată cu zahăr, lapte sau frișcă, însă este momentul nostru de răsfăț de zi cu zi. Tu cum bei cafea? Simplă, cu gheață, cu frișcă?

11 Replies to “Cafeaua – una din căutările populare pe Internet

 1. Eu beau cafeaua îndulcită în primul rând (fie cu zahăr, fie cu îndulcitor artificial), uneori mai adaug și lapte (nu contează că e lapte de vacă sau vegetal) ca să fac un pahar din ăla mare de cafea cu lapte, și nu mă refer că bag 10 ml de lapte, mai degrabă bag pe puțin la 100 ml.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *