Am început să prind gustul scriitorilor români și pot spune, cu mâna pe inimă, că Oana Stoica-Mujea și George Arion detronează tot ce știam eu până acum despre autorii contemporani. Am descoperit că Oana s-a născut lângă Pitești, deci pe lângă mine, iar stilul ei de a scrie mi se pare debordant. Pe lângă faptul că a creat o eroină deosebită, ca nimeni alta, are și o chestie inedită – persoanele reale le transformă în personaje. Așa a făcut și în Parfumul văduvei negre, în care un rol important îl are chiar soțul ei. Ba l-a strecurat din nou un pic și pe Bogdan Hrib, protagonist în Indicii anatomice.

Și în acest al doilea volum al seriei, Iolanda Știreanu este pusă în fața unei situații cel puțin ciudate. Într-o cabană are loc o întâlnire a bloggerilor. Până aici, nimic deosebit (ce zic eu, e super deosebit faptul că cineva pomenește de bloggeri într-o carte!!!). Totuși, doi dintre ei au un document compromițător despre însuși Președintele țării. Așa că cineva vine după ei. Totul începe cu răpirea a trei dintre participanți, apoi cu un șir de cadavre ce par să nu se mai termine.

Parfumul văduvei negre este un pic o carte morbidă, însă după părerea mea, are toate elementele unui roman polițist de succes! O eroină diferită față de tot ce știam, plină de curaj, de nebunie la un punct, dar și erotică și amuzantă. Toate astea fac din Iolanda Știreanu, Lala pentru cunoscuți, o femeie în toată puterea cuvântului.

De ce autori români contemporani?

Pentru că dacă citiți cărțile anilor 80, sigur ei nu au auzit de bloggeri și calculatoare. Pentru că avem scriitori extrem de talentați, ce merită susținuți. Pentru că iubitorii de lectură trebuie să încerce și ceva nou. Pentru că cei de la Crime Scene Press au adunat atât de multe cărți bune într-un singur loc!

În momentul de față, editura oferă un cod de reducere de 10 lei  – CSP10 – la fiecare comandă de minim 30 lei. În plus, alegând dintr-o serie de titluri selectate, aveți transport gratuit la toată comanda. Pe mine aceste facilități mă fac să mi se aprindă beculețele și să îmi doresc și mai multe cărți! Cum vi se pare Parfumul văduvei negre? Nu-i așa că v-a pus un pic pe gânduri și pe voi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *