Dacă săptămâna trecută v-am vorbit despre primele două volume ale seriei Un cântec de gheață și foc, azi este rândul următoarelor două, Încleștarea regilor. Încă am ce citi, deci nu îmi fac griji o bucată bună de timp, mai ales că intru în concediu. Și să vezi trai pe mine!

IMG_20150704_142855Încleștarea regilor continuă povestea vechilor Case Lannister, Stark, Targaryen și Baratheon. După moartea regelui Robert, la tron îi urmează presupusul fiu cel mare, Joffrey, care este de fapt un Lannister, născut din incestul lui Cersei cu fratele ei, Jamie. Lumea află că noul rege este un bastard, dar cum acesta este foarte crud și nepăsător, nimeni nu îndrăznește să se ridice împotriva sa. Totuși, Stannis și Renly Baratheon pornesc la luptă pentru a cuceri Tronul de Fier. La depărtare este și Daenerys Targaryen, care are trei dragoni și cucerește din ce în ce mai multe orașe, formând o armată de temut.

Sansa, fiica cea mare a lui Ned Stark, rămâne în grija Lannisterilor, iar fratele ei, Rob, pornește la luptă pentru a o recupera atât pe a, cât și pe Arya, dar și pentru a revendica ținutul Winterfell și a-l face un loc independent. Arya scapă de la Debarcaderul Regelui și este nevoită să se descurce singură, făcându-și noi prieteni, dar și dușmani.

Stannis Baratheon este sfătuit de Melissandre, o preoteasă a Zeului Luminii, o nouă divinitate care-i reneagă pe cei șapte zei vechi. Renly este uciș, iar toată lumea îl bănuiește pe fratele său cel mare, deși toate lucrurile sunt făcute prin magie.

Theon Greyjoy trădează neamul Stark al cărui pupil a fost timp de foarte mulți ani și atacă Winterfell-ul. Bran și Rickon, fii cei mici ai lui Ned, reușesc să scape, împreună cu Hodor, Osha (o sălbatică) și doi copii ai Oamenilor Mlaștinilor, dar Theon, pentru a nu-și asuma această evadare, declară că i-a ucis.

Rob Stark câștigă mai multe bătălii, dar este nevoit să se hotărască dacă va înainta sau se va întoarce pentru a recupera Winterfell. El îl capturează pe Jamie Lannister și este hotărât să-i dea drumul doar în schimbul surorilor sale. Se dezlănțuie o adevărată bătălie pentru putere și mai ales pentru Tronul de Fier.

Momentan sunt la primul volum al celei de-a treia părți și tare mi-aș dori să aflu ce se întâmplă cât mai repede, pentru a compara cu serialul. Din fericire, am ajuns la zi cu el, deși nu pot spune că m-a încântat suspansul în care sunt până la anul. Totuși, este o carte care merită citită, dar și un serial care merită vizionat. Și, pentru că e joi, hai să vedem ce au citit Alina și Claudia! Voi ce citiți interesant în ultima vreme?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *