Măcar o dată pe lună și tot v-am promis că voi mai povesti despre o carte a unui autor nordic. Dacă de dimineață v-am îndulcit, acum e timpul să ne adâncim în mister. Camilla Lackber are o serie de șapte volume numite Seria Fjallbacka, iar cartea de azi, ”Predicatorul”, este a doua după ”Prințesa ghețurilor”. În prim plan se află polițistul Patrik Hedstrom și scriitoarea Erica Berger, deveniți un cuplu și așteptând un copil. Dar acest lucru nu-i împiedică să se implice în rezolvarea unui mister.

IMG_20150722_150852Prăpastia Craiului este un loc de poveste, așa că atunci când un băiețel ajunge aici pentru a se juca, dar descoperă  cadavrul unei femei tinere, devine un loc periculos, pe care toată lumea îl va evita. Anchetatorii descoperă că tânăra a fost asasinată, iar sub ea se află alte două schelete, două victime dispărute cu 20 de ani în urmă, care nu au fost găsite decât acum.

În centrul anchetei se află familia Hult, o adunare neobișnuită. Bunicul, Ephraim Hult, a fost numit Predicatorul, și se bucura de un respect deosebit din partea comunității locale. La un moment dat, cei doi fii ai săi, Gabriel și Johannes, au manifestat un har divin, o putere de a vindeca oamenii. Așa brusc cum a început, la fel s-a și terminat, iar Johannes nu a reușit să treacă peste acest lucru niciodată.

Când băieții au devenit bărbați în toată regula, în Fjallbacka au dispărut două fete, iar suspiciunile au planat deasupra lui Johannes. El a fost găsit spânzurat, ceea ce a accentuat bănuielile, iar familia sa a intrat într-un război cu familia lui Gabriel, punându-se mereu întrebarea cine a fost, de fapt, vinovat, și care e adevărul?

În momentul în care Tanja este gpsită în Prăpastia Craiului, ies la iveală toate secretele familiei Hult. De data aceasta, cel bănuit este Jacob, fiul lui Gabriel, care în copilărie a fost bolnav, iar un transplant de la bunicul său a fost cel care l-a salvat. Probele sale de ADN nu se potrivesc cu cele găsite asupra victimei, deci este absolvit de vină, dar în același timp, Johannes este exhumat și se constată că a fost ucis, ceea ce ridică alte semne de întrebare. Cine este vinovatul și cum este posibil ca trei femei să fie ucise în același loc, în aceeași manieră și același ADN să fie găsit asupra lor la distanță de 20 de ani?

O carte fascinantă, plină de suspans, exact așa cum citeam când am descoperit autorii nordici! Camilla Lackberg nu se dezminte, iar anul ăsta aștept cu nerăbdare și volumul 4 al seriei Millenium, o continuare a celor trei cărți cu Lisbeth Salander, scrise de Steig Larsson, alt mare autor nordic. Dacă se apropie concediul sau aveți nevoie de o doză de cultură, dați o tură pe această librărie online și aprovizionați-vă cu muuulte cărți! Zi faină să aveți, cu cât mai puțină caniculă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *