Neața bună, oameni dragi! Hristos a înviat și Paște fericit! Să aveți parte de tot ce e mai bun și mai frumos, de căldură și liniște sufletească și de distracție plăcută alături de cei dragi! Sper că sunteți tot acasă, că nu faceți parte din cei chinuiți cu munca tocmai azi. Eu mai am liber și mâine, dar îmi cam vine să plâng cu gândul că mergem iar la muncă. Am avut timp zilele aste să mai citesc câte ceva, am deja câteva cărți măricele care stau la rând, așa că azi sunt gata să vă povestesc despre ”Biblia pierdută”. Cred că mai mult ca sigur ați auzit de această carte, a fost destul de promovată, iar Igor Bergler a cam stârnit interesul tuturor pentru țara nostră.
Profesorul Charles Baker este un tip interesat de istorie, de vampiri și de România. În timpul unei vizite în Sighișoara, este chemat de către poliție și dus la locul unei crime. Trei persoane au fost ucise, iar simbolurile din jurul lor le dau de gândit tuturor. Christa, agentă a Interpolului, îl escortează pe Baker peste tot, încercând să înțeleagă ce e cu el. Concluzia inițială e că cineva încearcă să-i însceneze anumite crime, iar o fotografie cu o creatură ciudată, cu gheare lungi și colți, ceva cu umbră, dar fără trup, îi pune pe toți pe gânduri.
În tot acest timp, Charles nu spune nimic despre adevăratul motiv al venirii sale în România – căutarea unei săbii a lui Vlad Țepeș, dăruită de otomani. Lucrurile se complică atunci când el află că sunt de fapt ”două săbii care împart aceeași teacă”, dar și o Biblie pierdută, și anume Biblia lui Gutenberg, prima lucrare tipărită vreodată, finanțată chiar de Vlad Țepeș. Căutarea săbiilor pare a nu avea vreo legătură cu Biblia sau cu crimele, dar pe parcursul cărții aflăm câteva lucruri de neimaginat.
Cartea este fascinantă, cine a zis că seamănă cu cele scrise de Dan Brown… sincer, habar n-am dacă e așa, pentru că nu l-am citit încă pe acest autor! Dar văzând filmele, Codul lui DaVinci, etc, pot spune că bate în acea emisferă. Totuși, ”Biblia pierdută” este o lecție de istorie, în primul și-n primul rând, așa că cine e familiarizat cu ani, cu bătălii, cu fapte istorice, o va adora. Eu, cel puțin, așa am făcut! Mi-a plăcut împletirea istoriei cu elemente fantastice, sunt unele lucruri pe care nu-ți vine să le crezi, sunt conspirații, un ordin care se credea de mult pierdut, având în componență 12 membrii cu statut secret, sunt oameni care aspiră la o asemenea putere, sunt prezenți și vampirii, e o amestecătură plăcută, din care ai impresia că vei ieși în secunda următoare, doar pentru a te urca iar într-un roller-coaster și a mai face o tur nebunească. Atunci când ai impresia că ai înțeles ce se întâmplă, deja intri în altă lume, cu alte personaje și alte legături.
Eu am citit greu această carte din cauza timpului, am avut și alte probleme, dar sâmbătă am reușit să termin ultimele 200 de pagini, printre picături, printre curățenie și mâncare, deci nu e greu de lecturat. Formatul e mare, scrisul la fel, iar acțiunea te ține cu sufletul la gură. O găsiți la categoria ”Cărți beletristică”, are un preț ok, în scădere față de data lansării, deci dacă vă place genul, nu o ratați, pentru că merită!
Chiar interesant ce-ai scris despre carte cred c-am vazut-o prin Biblioteca Judeteana a Bihorului, poate c-o s-o iau daca o mai gasesc… Si eu mai am niste carti de citit si povestit despre ele pe blog.
http://ale-ella.blogspot.ro
merita citita, daca o gasesti, n-o lasa sa scape! abia astept sa vad ce carti mai citesti si tu!