Ziua bună, oameni frumoși! Weekendul se apropie cu pași repezi, așa că atunci sigur vom avea mai mult timp de citit. Și pentru că e toamnă și prefer ori un roman polițist bun, ori o poveste frumoasă, nu am putut să mă abțin cu o comandă la Editura Trei. Am beneficiat și de promoția cu transport gratuit la comenzi de peste 100 lei și 30% reducere la cărți, așa că am primit nu mai puțin de 4 romane noi! Nu am putut să mă abțin și să nu iau ultima carte a lui Agnes Martin-Lugand – Ceea ce nu poate fi ascuns. Pur și simplu, femeia m-a captivat. Clișee, povești neverosimile, lacrimi, iubire, tot ce vreți voi, găsiți la ea. Da, poate că nu e cel mai educativ gen de carte. Dar zău dacă nu te scufunzi în el pentru câteva ore și efectiv îți face viața mai frumoasă!

Reine este o mamă singură cu o carieră de succes. Fiul ei, Noe, are 17 ani și nu și-a cunoscut niciodată tatăl. Versiunea pe care o știe el e că tatăl său a fost un bărbat mizer ce și-a părăsit fiul și soția. De fapt, Reine ascunde alte secrete, mult mai dureroase… Și toată viața ei plină de minciuni tinde să se clatine o dată cu un nou contract stabilit de agenția sa de publicitate. Așa îl întâlnește pe Pacome, un bărbat alături de care învață să trăiască. Interesant e cine e asociatul său…. și cum îi va da viața peste cap.

Ceea ce nu poate fi ascuns e în mare parte o carte despre viața reală

Sau poți spune și așa! Pentru că există mame singure. Pentru că existe mame ce ascund adevărul pentru a evita să rămână fără copil. Pentru că existe tați care nu-și asumă răspunderea sau iubiri ce mor devreme. Ceea ce nu poate fi ascuns este un clișeu. Complet. Exact asa v-am spus la toate cărțile autoarei. Pentru că știu că așa e. Doar că o spune cu cuvinte atât de simple și într-o asemenea manieră încât te ține cu sufletul la gură. Într-o seară de toamnă, în compania unui ceai, sub o pătură pufoasă, această carte te va emoționa și vei simți că trăiești și tu alături de Reine. O s-o iubești, o s-o judeci, o s-o condamni. E alegerea ta. Totuși, finalul e trist… și nu chiar ce aș fi vrut eu. Dar deh, lucrurile se mai întâmplă și diferit.

Ceea ce nu poate fi ascuns e o carte pe care o recomand cu drag devoratorilor de lecturi ușoare, dar și celor care simt că au nevoie de un respiro. Voi ați citit cărțile acestei autoare? Cum vi s-au părut?

6 Replies to “Cartea săptămânii – Ceea ce nu poate fi ascuns

  1. Mi-ai trezit interesul. Mi-a placut ce am citit, ma atrage si o voi citi cu siguranta.
    Imi place sa descopar secrete, dar nu inainte de a ma tine in suspans. 😛

  2. Am citit două cărți ale autoarei, “Oamenii fericiți citesc și beau cafea” și “Viața e frumoasă, nu-ți face griji” și mi-au plăcut. Cu siguranță voi citi și celelalte cărți scrise de ea.

  3. Încă nu am citit o carte a acestei autoare, dar o sa cumpar una cat de curând, cel mai probabil cea recomandată de tine. 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *