Mă gândeam la romanul Arșița de ceva timp, însă nu am reușit să îl citesc. Acela e de fapt romanul de debut al autoarei Jane Harper. Însă s-a nimerit să intru în posesia celei de-a doua cărți a sa, și anume Forța naturii. Am zis că cel puțin îmi voi face o idee referitoare la stilul de scris. Nici nu știu încă încotro înclin de fapt. Am descoperit o carte ce vrea să te țină în suspans, însă uneori te scoate din sărite. Per ansamblu, însă, chiar am așteptat să văd ce se întâmplă.

Un grup de femei și bărbați merg în teambuilding într-un loc ciudat. E vorba de o pădure, un loc întortocheat, unde se despart în două grupe – ei și ele. Fiecare din ei trebuie să se ghideze după hartă și busolă, să își drămuiască proviziile și să ajungă la linia de finish. Totuși, lucrurile se precipită atunci când fetele ajung cu întârziere, cu una în minus. Unde este Alice??

Cine are de câștigat dacă Alice dispare?

Oh, aici e greu de spus. Nu de alta, dar să fi fost eu cu Alice în echipă, îi spărgeam fața! Groaznică femeie. Superioară din născare și extrem de arogantă. Crede că tot ce spune sau face ea e bine, așa că nu e de mirare că multă lume o detestă. Pe bună dreptate! Totuși, în toată dispariția asta, mă așteptam să iasă mai multe chestii la iveală, mai multe secrete, mai mult suspans. Forța naturii nu e o carte rea, dar nici cea mai plină de suspans nu aș spune. Mă enervează și adunătura de femei de la firmă, care parcă gravitează în jurul șefelor directe. Până la urmă, e un teambuilding, cred că fiecare își poate spune părerea și lucrurile pot fi reglate ușor. Dar nu, e musai să fie circ până la capăt.

Trebuie să recunosc, însă, finalul m-a cam desumflat, a fost…. Mă așteptam la altceva. Nu știu, să fie ceva mai palpitant. Au ținut-o în standby atâtea pagini ca să o rezolve mult prea repede… Din povestea horror care se preconiza, au preferat un final rapid și simplu. Nu cred că aș fi făcut la fel.

Forța naturii face parte din Literatura universală, iar alături de ea găsiți și romanul de debut. Nu știu sigur dacă vreau să îl citesc, se spune că această a doua carte e mai bună, dar nu m-a dat pe spate în mod deosebit. Voi ce cărți mai citiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *