Dacă e joi, e recenzie neapărat! Tare-aș vrea să creștem numărul celor care scriu recenzii! Dacă sunteți interesați, vă rog să intrați în grupul Book of the week, ca să ne cunoaștem! După reclama inițială, revin la cartea de azi. Răbdarea păianjenului este tot o carte a lui Andrea Camilleri, dar care mi-a lăsat o impresie mai bună decât prima.

răbdarea păianjenuluiAcțiunea Răbdarea păianjenului are o cursivitate mult mai bună ca-n volumul anterior. Are cap și coadă, dar și cuprinsul e ok. Tot comisarul Montalbano este în mijloc, deși nu el conduce ancheta, ca urmare a unui glonț încasat în umăr. Însă nimeni nu-i contestă cunoștințele, deci părerea sa contează.

Treaba e mai simplă decât în volumul 6: aici este vorba despre o răpire. Susanna merge în fiecare seară la o colegă pentru a studia, dar de data asta nu mai ajunge înapoi acasă. Scuterul ei nu este găsit pe drumul obișnuit, ci pe o rută ocolitoare, mai lungă și mai izolată. Încep să se facă tot felul de supoziții, dar totul pare să se lege de familia sa. În urmă cu șase ani, părinții ei au pierdut toată averea, dar nimeni nu știe din ce cauză.

Comisarul Montalbano este vizitat și de iubita sa, Livia, așa că trebuie nici să n-o enerveze, nici să nu-și neglijeze îndatoririle. Reușește să intre în familia tinerei, a cărei mamă este pe moarte, iar tatăl e mult prea slab pentru a reacționa cum trebuie. Singurul cât de cât lucid pare a fi fratele tatălui, care este medic. Ulterior, Montalbano află și de existența unui frate al mamei, Antonio, care pare a fi cauza sărăcirii peste noapte a familiei.

Totuși, în acest moment, nașul fetei o duce foarte bine, are afaceri importante, așa că presupușii răpitori îi cer lui să plătească răscumpărarea. Totul pare o răzbunarea a clanurilor din Mafie, dar oare chiar așa să fie?

Mi-a pus răbdarea la încercare sau nu?

Față de cartea anterioară, volumul ăsta l-am găsit mult mai ok. Acțiunea a fost mai lină, povestea a avut sens, personajele nu au fost implicate în afaceri de necrezut. Deci are mai multe puncte din partea mea. Pe ambele volume am sesizat cuvintele ”Sicilia…vacanțe, crime și Mafia”. Da, poate că fiind plasată acțiunea în Sicilia, primul gând cam ăsta e – mafia. Și chiar e adusă în discuție în ambele volume. Dacă ea e de vină sau nu…mai vedem! Cartea o găsiți pe site-ul Nemira. Și vi le recomand și pe celelalte. Eu vreau toată seria acum. Autorul mai are zile și se pare că ar fi vrut să renunțe la Montalbano, însă cititorii nu au fost de acord. Se spune că avocatul său are ultima aventură a comisarului în posesia sa, cu dispoziție de a fi publicată după moartea lui Camilleri. Interesant! Voi ce spuneți? V-a stârnit curiozitatea? Nu uitați să treceți și pe la Claudia, să vedeți ce a citit și ea!!!

12 Replies to “Cartea săptămânii – Răbdarea păianjenului

  1. am citit toate cartile din serie acum cativa ani,mi-au placut.
    ca la orice autor si la andrea camilleri unele carti sunt mai bune decat altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *