Neața bună, oameni dragi! Azi sunt forțată de împrejurări să sar peste rubrica săptămânală de recomandări de shopping, întrucât nu am cum să văd ce oferte sunt și nici mijloacele de a realiza articolul. În schimb, mă gândesc la Minionul meu și vreau să vă fac câteva recomandări cu privire la animăluțul vostru, pe care vreți să-l știți mereu fericit. Cred că mai toată lumea are măcar un câine, o pisică, un hamster, un papagal sau chiar un peștișor într-un bol. Animalele ne înseninează viața. N-ai cum să nu te atașezi de un suflet mic, care se obișnuiește cu tine și depinde în totalitate de tine.

1. Pentru un animal fericit, oferă-i timp alături de tine!

Cred că, înainte de hrană, compania ta e esențială! Un animal se atașează de tine într-o asemenea măsură încât lipsa ta îi dă lumea peste cap. Eu mă gândesc cu groază că am stat atâtea zile fără Minion, dar când îl voi vedea, câteva ore clar îi vor fi dedicate lui! Fie că doar stai cu el, fie că te joci, timpul ăsta e prețios.

2. Nu uita de hrană și apă curată!

Da, astea-s nevoile lor de bază, ca și ale noastre, de altfel! Așa că ai mare grijă să aibă mereu la dispoziție hrana corespunzătoare și apă curată. Grijă mare la câini, evitați oasele de pui, am înțeles că nu le fac bine. Oasele de pește sunt și ele păcătoase, pisicile am observat că le mai mănâncă, dar nu e ok, nu le lăsați. Hamsterii au regim special, ei nu au voie nici măcar toate fructele și legume, d-apoi să mai vorbim de mâncare procesată. Total exclus! Încercați, pe cât posibil, să nu hrăniți animalele cu mâncarea voastră, sau cel puțin, nu cu felurile mai speciale. Și fără dulciuri!!!

3. Îngrijiți-i!

Nu mai e mult și vine sezonul de năpârlire. Nu știu cum sunteți voi, dar eu nu suport părul de animale nicicum! Aici am un mare avantaj cu hamsterul, că el nu are probleme. Dar la pisică sau câine… se vede. Și ca să contracarați efectele de pe covorul din sufragerie, recomand perii speciale, cu care să le pieptănați. Diferența e vizibilă, nu spun că nu veți mai găsi niciun fir, dar numărul se va reduce considerabil. Și ca să faceți curat mai ușor prin casă, vă recomand aspiratoare care fac față acestui gen de ”murdărie”, cum sunt cele de aici. Și dacă îngrijiți animăluțul, de ce nu v-ați face timp și pentru voi? Tot aici găsești cele mai bun produse de îngrijire cu care te poți răsfăța.

fericit4. Sănătatea lui e la fel de importantă ca a ta

Dacă tu te sperii la cea mai mică durere, de ce crezi că el e altfel? Fii atent la orice semn, nasul uscat al cățelului, starea apatică a pisicii, rostogolirea hamsterului, petele peștilor, toate sunt probabilități de boală. Fă-i vaccinurile la timp, vizitează veterinarul și administrează-i orice tratament recomandat de medic (!) pentru a preveni cazurile neplăcute.

5. Asigură-te că ai suficient spațiu

Cred că asta e prima recomandare pe care aș putea-o face. Și asta pentru că un animal de companie nu poate fi fericit dacă nu are loc să se desfășoare. E păcat să ții un câine de talie mare în apartament (unde nu poate alerga), un hamster sau un papagal într-o cușcă mică sau o mulțime de pești într-un acvariu de câțiva litri. Gândește-te bine dacă are loc să se desfășoare. Dacă nu, nu-l chinui!

6. Nu folosi animalul ca monedă de schimb!

Poate că un animal de companie responsabilizează un copil, însă nu-ți recomand să i-l iei decât dacă ești sigur că și-l dorește cu adevărat! Nu folosi animalul ca să recompensezi copilul, asigură-te că-l merită și că va avea grijă de el! Un animal nu e o jucărie, să-l pui într-un colț și acolo stă! O familie fericit = mediu plăcut = animal de companie vesel.

7. Fă vizite pe la adăposturi

Dacă vrei pe cineva lângă tine, fă o vizită la un adăpost de animale. Nu știu dacă la noi sunt și pentru alte animale în afara câinilor, dar cred că așa faceți un mare bine! Dacă te uiți în ochii celui pe care-l adopți și-l vezi cât de fericit e, sigur uiți de pretenții asupra rasei și a pedigree-ului. Gândește-te bine, te interesează mândria sau loialitatea? De multe ori, animalele abandonate sunt mult mai recunoscătoare pentru adopția lor decât cele de rasă, cumpărate de la proprietar.

8. Și orice ai face…

Nu abandona animalul!!! E cea mai urâtă faptă pe care o poți face, întrucât mogâldeața aia te iubește cu viața sa!

Cam acestea au fost recomandările mele pentru a avea cât mai bine grijă de animalul vostru de companie! Sper că vă sunt de folos! Le puteți lua în calcul și dacă vreți un animal, dar nu sunteți pe deplin convins. Oricum, țineți cont de nevoile lui, în primul rând, și abia apoi de ale voastre. Limitați-vă la spațiul pe care-l aveți și aveți grijă ca de un membru al familiei. Zi frumoasă!

8 Replies to “8 recomandări pentru un animăluț fericit

  1. Am avut o pisicuta care din pacate a murit si stiu ce inseamna sa ai un animalut care iti poate oferi atat de multa iubire cum nici un om nu poate.

    1. si mie mi-au murit multe animalute de-a lungul vremii, e rau tare, suferi mult timp dupa ele. dar nu poti trai nici fara!

    1. da!!! a stat la parintii nasei. l-au imbuibat cu mancare :))) a venit dublu acasa fata de cum a plecat. dar a fost ingrijit, ne-am iubit aseara cat pentru o saptamana intreaga 😀

  2. Mare dreptate ai! Pisi a mea sufera teribil cand o las singura, la plecarea in concediu, desi vine cineva zilnic sa o hraneasca si sa-i faca curat. Cand ma intorc, sta numai in picioarele mele si miauna, sa ma certe. Chiar azi voi pleca cateva zile si vad eu ce pastesc cand ma intorc.

    1. noi ne-am iubit aseara cat oentru toata saptamana. tare rau e fara el! a fost agitat, n-a mai dormit cine stie ce, cum facea de obicei 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *