Nu mă gândeam că o să ajung să citesc eu autori francezi cu atâta drag! Jean-Cristophe Grange este o noutate pentru mine, Tărâmul morților este prima carte pe care o citesc din portofoliul său. Dar nu va fi ultima! Pentru că are un stil aparte, pe care l-am mai întâlnit la Arlidge. Nu se sfiește să spună lucrurilor pe nume. Nu se sfiește să fie sadic și să descrie torturile celor asasinați. Și vai, mie chiar îmi plac lucrurile de genul. Să nu ne ascundem după deget. O crimă nu are nimic frumos în ea. Doar un anume grad de perfecțiune. Asta dacă vorbim de ucigași care chiar își dau interesul.

Jean-Cristophe Grange îl creează pe comandatul Corso, un polițist venit din pătura de jos a societății, un reeducat. Îl pune față în față cu un șir de crime ciudate, în care victimele sunt mutilate cu un rânjet hidos pe față, au o piatră îndesată în gură pentru a menține acel zâmbet, și sunt legate cu anumite noduri specifice. Ce are în comun un nod shibari, folosit pentru plăceri carnale, cu Goya, marele pictor spaniol? Oh… sunt multe de spus!

Cărțile ales în ultima lună de iarnă de la Libris mi-au lăsat o impresie excelentă. Tocmai de aceea am și decis că Tărâmul morților nu va fi ultima carte citită a acestui autor. În mod cert! Ba din contră, deja am mai găsit un titlu pe care abia aștept să îl devorez! Cei slabi de înger ar putea găsi această carte polițistă mult prea dură. Scenele descrise sunt sadice și de o violență extremă. Dar este și o carte ce te face să te gândești profund asupra criminalului. Atunci când la jumătatea cărții pare că ți se relevă… vei constata că te înșeli amarnic!

Am ajuns să îl consider pe Grange un tip care știe exact ce și cum să scrie! Nu mă gândeam că voi rămâne atât de entuziasmată. Oare ce mai pregătește în următoarele cărți? Weekendul acesta aveți și transport gratuit la Libris, așa că merită din plin să vă înnoiți biblioteca! Voi ce cărți bune ați mai citit în ultima perioadă?

2 Replies to “Cartea săptămânii – Tărâmul morților

  1. nu as zice ca sunt neaparat sensibila la violenta de genul asta din carti. Mi se pare mai usor de suportat decat cea din filme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *