Pentru că am ce citi și ultima perioadă a fost plină de lecturi, zic să vă mai împărtășesc și vouă, poate vă mai dau idei. Știu multe cărți bune ce merită luate în vacanță! Nu știu dacă mai ajungeți acolo, dar să știți că pot fi savurate la fel de bine și pe lângă casă. Una din ele, pe care v-o recomand în mod special, e Străinul lui Stephen King. Jur, e una din cele mai bune titluri ale lui. Cred că mai bună decât Institutul, pe care am citit-o luna trecută. Adică serios, știu cine e King și ce poate. Dar cartea asta m-a prins și cred că e foarte, foarte bine construită. Plus că are la bază un mit existent în majoritatea culturilor – bau bau.

Nu mi-a venit să cred cât de fain a adaptat King mitul omului rău și l-a legat de câteva asasinări ale unor copii. Cum a împletit și personaje din Mr Mercedes și le-a adus în această acțiune, cum a explicat ceva ce nu putea fi explicat… prin supranatural. Stephen King are darul de te face să crezi. Indiferent despre ce e vorba!

Oare un om poate fi nevinovat atunci când toate dovezile îl indică?

Atunci când un băiețel este găsit asasinat într-un mod extrem de brutal, toate dovezile indică faptul că antrenorul echipei de baseball a făcut-o. ADN-ul, mărturiile martorilor, absolut tot. Și totuși… el a fost prezent în aceeași zi, la aceeași oră, la câteva sute de kilometri distanță. Unde există dovezi că a fost – înregistrări video, mărturii. Cum este posibil ca un om să fie în două locuri în același timp? De ce schimbarea bruscă de atitudine și crima cu sânge rece? Ce s-a întâmplat, de fapt? Cine se înșală?

Străinul este o excelentă analiză asupra dovezilor care se bat cap în cap. Oare care este adevărul când totul pare a indica vinovăția unui om, și totodată nevinovăția sa? King se leagă fantastic de un mit vechi pentru a explica o situație din zilele noastre. Și e genial modul în care o face!

Cartea o găsiți la Libris și pot spune că Străinul e una din cele mai bune titluri pe care le-am citit anul acesta, dacă nu cel mai bun! Stephen King e un geniu. Sper să fie la fel de productiv și de acum încolo și sper să văd și o ecranizare a acestei cărți! Vouă vă place King? Citiți cărțile lui? Care e titlul preferat?

4 Replies to “Cartea săptămânii – Străinul (Stephen King)

  1. N-am citit nimic de Stephen King, dar am vazut vreo doua ecranizari ale unor carti de-ale sale si mi s-au parut destul de dark. Ma insel sau asta ii e stilul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *