Ziua bună, oameni frumoși! Nu am avut chef să scriu de dimineață, dar acum, cu toate lucrurile terminate, nu am putut să rezist să nu vă arăt rețeta mea de sushi, care e tare basic. Se face ușor, repede, și iese și mult, deci dacă sunteți fani, clar o s-o adorați. Mie îmi place sushi-ul la maxim, dar parcă mi se pare de cele mai multe ori nedrept să dau vreo 30 lei pe 10 bucățele. Da, la Lidl am mai găsit cu 12-13 lei, dar parcă uneori nu mă satur. Bine, sushi nu e să te saturi, e de poftă, clar. Dar oricum. Dacă ai pe cine impresiona, fă-o, că nu e greu! Nu ai nevoie decât de puține ingrediente de bază:
– 250 g orez (pentru sushi sau nu musai)
– foi nori de alge
– somon afumat
– castravete, avocado, cremă de brânză, mango (după preferințe, pentru umplutură – eu am făcut simplu, cu castravete)
– oțet de orez
Cum se face?
Inițial punem orezul la fiert. Am specificat – orez special pentru sushi sau nu e musai. De obicei foloseam orez special, acum am băgat orez cu bob lung, simplu. Și a ieșit parcă și mai ok, mai cremos, nu se usucă în 2-3 ore. L-am fiert cu 3 părți de apă, apoi l-am lăsat la răcit. Când nu mai frige, se amestecă cu oțetul de orez. De obicei puneam cam 200 ml la 250 g orez nefiert. Acum am pus doar jumătate de sticlă și parcă a ieșit mai bine.
Pregătim foile de nori – le găsiți la orice market ce are raion cu produse internaționale. În Carrefour sau Auchan, gen. Prin Kaufland nu le-am căutat. Dar în cele două găsiți sigur. Tăiem somonul fâșii, la fel și castraveții, bețișoare. Pe foaia de nori punem orezul și îl întindem bine, apoi pe mijloc punem somon, castravete, eventual înlocuim cu mango sau avocado, putem pune și cremă de brânză, practic tot ce am văzut la restaurant.
Rulăm cu grijă, ca și cum am face o ruladă. Tăiem felii, cu un cuțit foarte bine ascuțit. Dacă nu e tăișul ascuțit, o să vă chinuiți și o să dea pe afară. Așezăm pe platou și servim, neapărat cu wasabi și sos de soia. Dacă aveți și ghimbir murat, și mai bine! Eu am rămas fără 😀
Efectiv imi ploua în gura!!
Si uitandu-ma la tine, pare chiar ușor de făcut!
Si ce e facut cu mana ta, e facut cu mana ta. Nu stai stresat ca e peste crud, dacă o fi proaspăt.
Felicitări!
Voi încerca și eu!
Arată foarte bine ,nu am făcut niciodată acasă ,dar cu siguranță voi încerca și eu ! Mulțumim pentru rețetă !
Nici nu am făcut ,nici nu am mâncat niciodată dar am sa incerc .
Am mancat o singura data si nu ma da pe spate, dar evident ca sustin ideea de a gatit acasa pentru ca intotdeauna iesi mai ieftin asa si esti si mai sigur de ce bagi in gura.
Deja am apa in gura la cat de bine arata
Clar in weekend trebuie sa ma pun pe treaba !
Nu am încercat niciodată acest preparat. Nu prea sunt fan carne crudă.
Nu stiu de ce aveam impresia ca este greu de facut sushi, dar chiar nu este, ai explicat foarte bine fiecare pas in parte.
Nu am gustat sushi niciodată, dar nu cred că varianta home-made ar fi cea mai bună alegere pentru a sparge ghiața =))
Arata bine dar am auzit ca e putin tricky de realizat. Eu prefer sa le comand, dar arata bine cum ti-au iesit.
M-as incumeta, mai ales ca nu este, asa cum aveam eu impresia, ceva foarte iute!
Ce fain, folosim aceeasi alga la sushi! 😀
Si eu tot de la acea firma iau si sunt foarte multumita, se leaga bine si la taiere tine bine.
Nu am gustat niciodata sushi, desi ma atrage. Cel facut de tine arata super bine.
Uite ca sushi nu am facut niciodata si chiar imi surade ideea de a incerca si eu reteta. Nu pare atat de complicata pe cat credeam eu