Ziua bună, oameni frumoși! Nu am avut chef să scriu de dimineață, dar acum, cu toate lucrurile terminate, nu am putut să rezist să nu vă arăt rețeta mea de sushi, care e tare basic. Se face ușor, repede, și iese și mult, deci dacă sunteți fani, clar o s-o adorați. Mie îmi place sushi-ul la maxim, dar parcă mi se pare de cele mai multe ori nedrept să dau vreo 30 lei pe 10 bucățele. Da, la Lidl am mai găsit cu 12-13 lei, dar parcă uneori nu mă satur. Bine, sushi nu e să te saturi, e de poftă, clar. Dar oricum. Dacă ai pe cine impresiona, fă-o, că nu e greu! Nu ai nevoie decât de puține ingrediente de bază:

– 250 g orez (pentru sushi sau nu musai)

– foi nori de alge

– somon afumat

– castravete, avocado, cremă de brânză, mango (după preferințe, pentru umplutură – eu am făcut simplu, cu castravete)

– oțet de orez

Cum se face?

Inițial punem orezul la fiert. Am specificat – orez special pentru sushi sau nu e musai. De obicei foloseam orez special, acum am băgat orez cu bob lung, simplu. Și a ieșit parcă și mai ok, mai cremos, nu se usucă în 2-3 ore. L-am fiert cu 3 părți de apă, apoi l-am lăsat la răcit. Când nu mai frige, se amestecă cu oțetul de orez. De obicei puneam cam 200 ml la 250 g orez nefiert. Acum am pus doar jumătate de sticlă și parcă a ieșit mai bine.

Pregătim foile de nori – le găsiți la orice market ce are raion cu produse internaționale. În Carrefour sau Auchan, gen. Prin Kaufland nu le-am căutat. Dar în cele două găsiți sigur. Tăiem somonul fâșii, la fel și castraveții, bețișoare. Pe foaia de nori punem orezul și îl întindem bine, apoi pe mijloc punem somon, castravete, eventual înlocuim cu mango sau avocado, putem pune și cremă de brânză, practic tot ce am văzut la restaurant.

Rulăm cu grijă, ca și cum am face o ruladă. Tăiem felii, cu un cuțit foarte bine ascuțit. Dacă nu e tăișul ascuțit, o să vă chinuiți și o să dea pe afară. Așezăm pe platou și servim, neapărat cu wasabi și sos de soia. Dacă aveți și ghimbir murat, și mai bine! Eu am rămas fără 😀

Personal, mi se pare foarte rapid și ușor de făcut. Prima dată pare mai greu, dar vă intrați repede în mână. Și clar ieșiți mai bine ca la restaurant. Eu am găsit somon cu 5 lei la Auchan și am folosi 3 țiple, deci 15 lei, orezul de oțet e 4 lei, foile nori sunt vreo 15, orezul vreo 2 lei cel simplu, mai rămâne umplutura – un castravete, un avocado, o cutie de cremă de brânză. Și ce vedeți voi pe platou a ieșit din 3 foi nori, mai am 2 pentru când mai am poftă! Vouă vă place sushi? V-ați încumeta să îl faceți acasă?

13 Replies to “Rețeta săptămânii – Sushi

 1. Efectiv imi ploua în gura!!
  Si uitandu-ma la tine, pare chiar ușor de făcut!
  Si ce e facut cu mana ta, e facut cu mana ta. Nu stai stresat ca e peste crud, dacă o fi proaspăt.
  Felicitări!
  Voi încerca și eu!

 2. Arată foarte bine ,nu am făcut niciodată acasă ,dar cu siguranță voi încerca și eu ! Mulțumim pentru rețetă !

 3. Ce fain, folosim aceeasi alga la sushi! 😀
  Si eu tot de la acea firma iau si sunt foarte multumita, se leaga bine si la taiere tine bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *