Ziua bună tuturor! Astăzi vorbim un pic despre plajă, despre soare, despra vara ce pare că a dat buzna peste noi. Și bineînțeles, despre protecția solară! SPF-ul nu trebuie folosit doar vara, însă acum, razele sunt mult mai puternice, așa că avem nevoie de protecție sporită. Mai ales că tânjim după plajă, după bronz, însă asta nu se poate fără să folosim creme protectoare. Și nu e vorba doar despre ten sau despre corp, este vorba de protecție pentru absolut fiecare părticică, de la firele de păr până la tălpi sau buze. Sună complicat, dar vă spun sigur că nu e, mai ales că au apărut tot felul de produse multifuncționale care pot fi folosite universal.

Vara asta am ales să încerc balsamul de buze de la FloSek cu SPF30. Până acum nu am prea acordat atenție acestui aspect și am făcut foarte rău, dat fiind faptul că mai am mici riduri în jurul buzelor, care tot cam de la soare se trag. Însă sper ca de acum să nu mai fac prostia asta și să mă țin de aplicarea zilnică a unui produs cu SPF și pe buze. Tot aici includ și produsele pentru păr. Folosesc în general ceva pentru protecție termică, însă vara e nevoie de produse speciale pentru radiațiile solare. Așa că nu neglijați acest aspect!

SPF 30 sau SPF 50?

Sunt curioasă ce alegeți voi! Eu am mers de data asta pentru o formulă de cremă pentru copii cu SPF 30, însă nu exclud niciodată o protecție mai mare. Mai ales când vine vorba de plajă. De zi cu zi, cred că factorul 30 îmi este suficient. Crema de la Lirene are filtre minerale și protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB. Am grijă să aplic o cantitate suficientă și să vin cu strat suplimentar dacă transpir sau dacă mă spăl.

Cred că este foarte important să nu neglijăm protecția în perioada asta. SPF cât mai mare, pălării, haine largi, deschise la culoare. Tot ce se poate pentru a evita arsurile și petele hiperpigmentare. Și mai ușor cu plaja la ore nepotrivite, oricât de mult ne-am dori să căpătăm o culoare mai închisă!

8 Replies to “Ce tip de SPF folosești vara asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *