Ziua bună tuturor! Cum v-a fost weekendul? Vreme ba prea caldă, ba prea ploioasă, cert e că lectura e o activitate tare plăcută. Am cam dat gata toate cărțile pe care le aveam și acum sunt în căutarea unor noi titluri. Ceea ce nu e prea greu, având în vedere că la Libris găsesc toate noutățile și deja am câteva puse pe lista de cumpărături! Vă povesteam aici despre primul volum al duologiei lui Mons Kallentoft, Privește-mă cum cad, povestea unui tată ce își caută fiica dispărută. Acum am terminat de citit și a doua parte, Ascultă-mă cum șoptesc. Primul volum m-a lăsat cu multe întrebări, așa că a doua parte a fost  binevenită.

Deși primul volum a fost destul de vag, mi se pare că a doua parte a fost ceva mai interesantă. Nu zic că ar fi una din cele mai wow serii scrise acest autor, dar merge. Anotimpurile, de exemplu, mi s-au părut mult mai interesante și mai pline de suspans. Deși adevărul e că această serie merge pe cu totul altă idee.

Au trecut 5 ani de la dispariția Emmei și Tim revine în Palma pentru a o căuta. Înțeleg disperarea lui, deși acum are un copil mic, o soție care îl vrea aproape, dar care și ea înțelege necesitatea lui Tim de a-și găsi fiica cea mare. Ajunge în dedesubturile traficului de carne vie și deși nu și-ar fi dorit ca fiica sa să ajungă aici, ia în considerare toate pistele.

Dorința unui tată de a-și găsi fiica este imensă. Eforturile pe care le face sunt supraomenești. Intră în tot felul de combinații ciudate, face lucruri cu care nu este de acord, doar pentru a obține informații. Cine poate ști unde este Emma? Oare își va găsi fiica?

Ascultă-mă cum șoptesc nu este cea mai interesantă carte pe care am citit-o, însă este un roman nordic noir bunicel. În principiu, dacă aveți ocazia să găsiți cărțile autorului, vă recomand mai degrabă seria Anotimpuri, este mult mai interesantă. Însă pentru amatorii genului, merită și această duologie. Voi ce mai citiți în ultima perioadă? Sau ar trebui să vă întreb dacă mai reușiți să citiți?

3 Replies to “Recenzie – Ascultă-mă cum șoptesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *