Cărțile lui James Patterson sunt cunoscute în toată lumea. Pe lângă romanele polițiste pe care le scrie, are și serii dedicate copiilor și adolescenților. Mă uimește de fiecare dată cât de bine schimbă stilurile și îi iese fiecare carte. De data asta, ultima apariție este Confesiunile unei suspecte de crimă, scrisă în colaborare cu Maxine Paetro. Vorbim despre un semi-roman polițist, semi-roman cu adolescenți. Poliția bate la ușa familiei Angel având la bază un apel misterios ce anunță o crimă, însă copiii familiei nu știu nimic. Mergând în dormitorul părinților, au un șoc. Problema este că doar ei se aflau în casă, doar ei aveau acces unii la ceilalți. Nu există urme de forțare, chei suplimentare sau alte moduri de a intra în casă.

Malcom și Maud Angel erau niște părinți ciudați, ce doreau perfecțiunea de la copiii lor. În momentul în care sunt găsiți morți, suspiciunile planează asupra copiilor lor, care erau singurele persoane din casă la acel moment. Suspecta principală este, însă, Tandy, fiica acestora, care are un comportament mai ciudat. Însă nimeni nu știe că Malcom și Maud erau niște persoane ce își îndopau copiii cu pastile. Ce conțineau însă acele pastile… nu știe nimeni. Tocmai de aceea, Tandy se hotărăște să înceapă o investigație pe cont propriu.

Cine i-a ucis pe cei doi?

Poliția merge doar pe premisa copiilor, iar copiii se bănuiesc între ei. Cum faci când nu poți avea încredere nici măcar în tine? Tandy se teme ca acele pastile să nu le fi afectat capacitățile, conștiința sau memoria. Totuși, nu știe pe cine să creadă. Oare frații ei ar putea să fie capabili de crimă? Oare a intrat cineva din exterior? Cum s-a produs acest eveniment? Nimeni nu bănuiește, de fapt, care e adevărul…

Confesiunile unei suspecte de crimă este o carte alertă, dar și cu un subiect sensibil. Apărută la Editura Meteor Press, cartea abordează un incident din sistemul medical, o familie disfuncțională, o familie care pare perfectă din exterior. Oare cum stau lucrurile, de fapt? Familia Angel e chiar atât de sfântă sau are probleme grave, care încearcă să le acopere?Voi ați citit această carte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *