În general, ne lovim de medici cam în orice perioadă a vieții noastre. Fie că vorbim de naștere, de boală, de verificări periodice, de analize de rutină sau de investigații mai serioase, întotdeauna ne dorim un medic bun, atent și profesionist. Nu de alta, dar într-o țară al cărei sistem medical este oricum bolnav, multă lume apelează la rețeaua privată. Și nu învinuiesc pe nimeni, ba din contră. Plata pentru asigurările de sănătate nu aș mai face-o nici eu la stat, dacă s-ar putea, ci mi-aș folosi acei bani (care oricum sunt o grămadă) pentru rețeaua privată. Pentru a mă trata așa cum merit și pentru a avea grijă de sănătatea mea. Pentru a simți că îi pasă cuiva de mine. Pentru că la sistemul privat știi că plătești serviciile, dar ai parte de exact ce trebuie.

Pe lângă investigațiile de zi cu zi, ai nevoie de medici și la muncă. La angajare și periodic, angajatorul te trimite să faci medicina muncii. Acestea reprezintă câteva analize de rutină, un control rudimentar, dar poate reprezenta și un pachet de beneficii, în funcție de ce anume a negociat angajatorul cu clinica prestatoare. Acum mă gândesc că eu nu am beneficiat niciodată de aceste analize, așa că ar fi cazul să fac câteva controale. Nu vă neglijați sănătatea, că o recuperați greu!

Tomograful – o minune a medicinii

Dacă ai nevoie de investigații mai amănunțite, ți s-ar putea recomanda să faci un computer tomograf. Acesta reprezintă un aparat destul de mare, ce utilizează raze X pentru a obține imagini ale organelor interne. Este unul din cele mai precise metode de diagnosticare. Se pot face determinări pentru cap, gât, torace, abdomen, pelvis, sistem vascular sau sistem musculo-scheletal.

Tomograful este atraumatic pentru pacient, singurele cerințe fiind ca acesta să nu poarte bijuterii și să stea nemișcat. În rest, sunetul slab pe care îl emite aparatul nu necesită protecție specială. Iradierea este minimă, adică ceva mai ok decât la radiologie.

Sănătatea e cea mai importantă pentru oricare dintre noi. Dat fiind faptul că e mai greu să te vindeci decât să previi, vă recomand să vă faceți analize și controale periodice pentru a preveni orice neplăcere!

9 Replies to “Sănătatea e mai presus de orice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *