Tot vorbim de cosmetice naturale, însă cel mai la îndemână remediu pentru pielea și părul nostru sunt chiar aceste uleiuri naturale. Cred că uleiul de cocos este cel mai folosit dintre toate, sunt ferm convinsă că l-ați utilizat măcar o dată până acum. Nu sunt produse scumpe, dar folosite în diverse moduri și combinații, fac minuni. Am înțeles că uleiurile esențiale nu trebuie aplicate direct pe piele, pentru că provoacă probleme, dar pe păr nu e contraindicat. Ba chiar din contră! Pentru început, aș vrea să vă prezint 3 uleiuri primite de la Arboria Plant la evenimentul Galați Beauty Swap #1.

Este vorba despre ulei de cocos, de migdale dulci și de sâmburi de struguri. Ce e bine de știut e că aceste uleiuri trebuie să le amestecați cu crema pentru rezultate optime, în cazul tenului. Știu că multă lume folosește uleiul de cocos pe post de demachiant, dar eu am ales să-mi hrănesc părul cu el. L-am combinat cu cel din sâmburi de struguri, am aplicat pe părul uscat, am lăsat minim jumătate de oră să acționeze (cu cât mai mult, cu atât mai bine), apoi am spălat părul cum o fac de obicei. Menționez că eu clătesc foarte bine, mereu am impresia că ar putea rămâne un pic încărcat, mai ales că am și părul gras.

Uleiul de migdale dulci este recomandat în atenuarea cearcănelor. Bineînțeles, cu puțin ajutor din alimentație și odihnă, nimic nu face minuni de unul singur! Eu l-am combinat ușor cu crema de ochi, mi s-a părut un mod bun de utilizare.

Dar să vă spun câteva beneficii ale utilizării acestor uleiuri, poate vouă vă vin mai multe idei de măști sau de întrebuințări! Uleiul de cocos este benefic atât pentru ten și păr, cât și pentru buze și estomparea vergeturilor. Hidratează foarte bine, așa că nu vă sfiiți să-l aplicați și pe călcâiele aspre! Uleiul de migdale dulci are efect de regenerare a părului, dacă se aplică de două ori pe săptămână și se masează scalpul, va crește mai repede. Pe lângă acțiunea benefică asupra cearcănelor, să nu uităm că este un bun anticelulitic! Uleiul de sâmburi de struguri este bun pentru orice tip de ten, dar și pentru păr. Aici le găsiți pe acestea 3, dar și multe altele, la fel de utile!

Uleiurile naturale sunt prietenoase cu pielea, atât că trebuie să știm să le dozăm pentru a nu încărca tenul/părul. Voi le folosiți? Aveți idei de măști naturale?

8 Replies to “Cum și pentru ce folosim uleiurile naturale?

  1. Și eu tot ten gras am, Folosesc ulei de jojoba pentru ten și nu lasă nicio peliculă grasă, intră în piele foarte repede. Nu amestec cu cremă, dau un puf de apă termală și cât pielea e încă umedă pun câteva picături de ulei pe piele și masez. Asta seara, dimineața aplic o cremă ușoară tip gel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *