Neața bună, oameni dragi! Știți că ieri v-am spus pe pagina de Facebook a blogului că am avut ceva probleme cu site-ul. Adevărul e că-mi displace total atunci când se încarcă greu, când nu pot intra în diverse meniuri, când nu pot modifica ceva sau când nu pot afișa un banner sau chestii de genul. Și de 2 zile am tot pățit tot felul de chestii.

De fapt, hai să vă zic cum am ajuns aici: inițial, blogul meu a fost pe Blogspot. Mutându-mă pe domeniu și găzduire proprie, a trebui să instalez WordPress-ul, pentru a lucra cât mai ok. Prima dată mi s-a părut groaznic de greu, am modificat totul de cel puțin 10 ori, am șters lucruri, m-am documentat, habar n-aveam despre chestii gen optimizare SEO, indexare Google, etc. Nu m-a ajutat nimeni, dar am reușit să fac ceva funcțional. Am mai avut probleme minore cu încărcarea paginii, dar le-am rezolvat cu cei de la hosting. Am updatat pachetul de date, acum am mai mult spațiu față de anul trecut, și probabil voi continua să mă extind.

Dar acum 2 zile a început calvarul. Am vrut să modific ceva, un banner, când am constatat că nu pot face acest lucru. Am schimbat tema, am modificat plug-in-urile, am activat, am dezactivat, am făcut tot ce era omenește posibil (adică în ceea ce privește priceperea mea), dar blogul tot nu voia sa funcționeze. Am aflat că problemele erau din cauză că nu era optimizat, am început să caut pe cineva care să se priceapă la așa ceva, și așa mi-am aduc aminte că am citit pe alt blog despre The Con. Ei au o campanie de ajutor pentru bloggeri, ceea ce m-a făcut să intru pe site, să văd despre ce e vorba.

bloggers-campaign

Am fost mega-încântată când Lucian mi-a răspuns la mail într-un timp relativ scurt și mi-a spus că timp de 2 ore mă va ajuta cu tot ce am nevoie, că îmi pot da sugestii sau pot să le spun eu ce probleme am. Și atunci i-am explicat clar ce și cum, despre optimizare, că nu se încarcă, că nu vrea, etc. I-am dat datele de autentificare și în primă instanță a modificat câteva widget-uri. Mie tot nu mi se încărca, așa că Lucian m-a rugat să-l sun, să vedem ce putem face. S-a chinuit mult și bine, dar până la urmă i-a dat de cap. Nu mi-a venit să cred când am văzut că totul funcționează foarte bine! Pagina se încărca foarte repede și puteam modifica absolut orice!

Am fost foarte încântată că în mai puțin de 2 ore mi s-au rezolvat problemele. Lucian a fost amabil, m-a ascultat și a făcut tot ce i-a stat în putință. De fapt, echipa The Con se ocupă nu doar de optimizare SEO, ci și de design și creare site. Așa că, dacă ai un blog, aplică acum la campanie, și vezi ce trebuie îmbunătățit la el! Nu te costă nimic, totul e gratuit și te alegi cu o treabă bine făcută! De ce nu? Eu așa am rezolvat o problemă care mă râcâia! Și poți și tu!

4 Replies to “Cum rezolvi câteva probleme ale blogului fără să te complici prea mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *