Ziua bună tuturor! Astăzi vorbim despre tenul curat, mai exact despre întreținerea sa. Sunt convinsă că tututror ne-ar plăcea să ajungem la salon pentru proceduri complexe în fiecare lună, însă din cauza timpului, banilor sau distanței, nu reușim asta. Așa că varianta cea mai simplă e de a ne face propriul salon la noi acasă. Eu aleg întotdeauna produsele de îngrijire de pe Notino și sincer, curățarea, tonifierea și hidratarea tenului primează în fața make-up-ului. Cred că e mult mai important să ai un ten frumos și curat în loc de un ten mult prea încărcat. Iar acest ten nu se obține prea greu, bineînțeles, cu excepția cazurilor când vorbim de acnee gravă. Acolo nici măcar nu e vorba că nu te îngrijești, ci sunt probleme hormonale sau de altă natură. Deci să nu le încurcăm.

Cum să avem un ten mai curat? Simplu!
1. Curăță cu metoda double cleansing

Folosește atât un demachiant, cât și un gel/spumă de curățare. Eu mă demachiez seara, apoi, sub duș, folosesc și un produs suplimentar, pentru a înlătura eventualele urme rămase. Am sesizat importanța acestui pas atunci când, la tonifiere, rămâneau urme pronunțate de produse de make-up pe discheta folosită. Deci nu e greu să faci treaba asta, te ajută să elimini orice reziduuri suplimentare.

2. Tonifiază tenul!

De cele mai multe ori, cred că sărim acest pas. Eu, una, sunt obsedată de toner. Mai ales atunci când găsesc și unul bun. În principiu, aici la tonifiere aș adăuga și utilizarea unei ustensile pentru puncte negre. Cea de la Gabriella Salvete este ușor de folosit și ajută la eliminarea murdăriei. Nu trebuie insistat foarte mult și musai folosită doar cu deschiderea porilor în prealabil. Niciodată pe tenul uscat, vor rămâne semne de toată frumusețea! Însă cu porii deschiși, după o saună facială, face treabă bună. Închizi porii apoi cu loțiunea tonică. Personal, cea de la Avon îmi place maxim, mi se pare că face treabă foarte bine, usucă și coșurile.

3. Hidratează și folosește serumurile potrivite

Încheie ritualul de dimineață sau de seară cu un serum potrivit tipului de ten sau problemelor cu care te confrunți, precum și cu o cremă hidratantă. De asemenea, poți opta și pentru o mască pentru puncte negre. Mie îmi plac tare mult produsele Catrice, acum am tonicul și serumul de noapte, dar au și alte produse reușite pentru problemele de genul și nu numai.

Cam aceștia ar fi pașii pe care îi urmez în fiecare dimineață și seară pentru a avea tenul curat. Am noroc, coșurile mă ocolesc, poate mai apar 2-3 răzlețe, și acelea mai mult în perioada delicată a lunii. Da, cu punctele negre mai am de lucru, pentru că aici vorbim de o rutină de curățare riguroasă. Dar totul se poate face cu răbdare și în timp. Voi cum faceți pentru a avea un ten mai curat? Ce produse folosiți?

3 Replies to “Cum să ai tenul curat în doar 3 pași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *