Ziua bună tuturor! Astăzi revin către voi cu a doua carte din seria Vincent și Mina a Camillei Lackberg în colaborare cu psihologul Henrik Fexeus, Cult. Aici găsiți și recenzia pentru primul volum, Cutia. Mi se pare o serie super interesantă, m-a fascinat! Mina este o polițistă cu secrete vechi, plus o fobie inexplicabilă față de microbi. Vincent este un mentalist cunoscut care ajunge să ajute poliția în anchetele sale. Și, bineînțeles, între cei doi se naște o relație inexplicabilă. Detectez urme de îndrăgostire, dar fiecare vine cu bagajul său emoțional, astfel că nu este ușor deloc. Mai ales că Vincent este și căsătorit. Dar să lăsam detaliile sentimentale și să ne concentrăm pe povestea în sine.

De data aceasta, Mina și colegii ei se confruntă cu copii dispăruți, care ajung apoi să fie uciși. dat fiind faptul că vorbim despre copii, implicațiile sunt cu atât mai mari. Totodată, viața Minei este dezvăluită și aflăm că are un copil, care este abordată de bunica sa și introdusă într-un fel de sectă. Ancheta avansează foarte greu, iar Mina îi solicită din nou ajutorul lui Vincent, deși acest lucru înseamnă revenirea emoțiilor.

Vincent descoperă faptul că ucigașul se bazează pe jocul de șah și încearcă să anticipeze mișcările. Tot cu ajutorul jocului găsește și victime anterioare. Ancheta înaintează greu, iar în paralel ne este prezentată și activitatea societății înființate de Nova, o apariție în lumea modernă, ce se bazează pe epicureism. Ne sunt introduse noțiuni de filosofie, dar fără a fi complexe sau vreun limbaj greoi. Camilla Lackberg și Henrik Fexeus au scris o nouă carte minunată, de-a dreptul fascinantă. Colaborarea este extrem de reușită și abia aștept și volumele viitoare, care în mod cert nu vor întârzia să apară.

Cult este o carte extrem de stufoasă și e posibil să vă sperie inițial dimensiunea. Ai mei colegi au zis că mi-am comandat încă o biblie. Sunt obișnuiți cu cărțile extrem de stufoase pe care le citesc, însă totuși. Cartea o găsiți la Libris, alături de primul volum al seriei, dar și de alte titluri scrise de Camilla Lackberg, Henrik Fexeus sau alți autori extrem de apreciați. Voi ce mai citiți fain?

6 Replies to “Recenzie – Cult (Camilla Lackberg&Henrik Fexeus)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *