Ziua bună tuturor! Nu am mai făcut de multicel o recenzie a unei cărți, dar să știți că în ultima perioadă chiar am citit destul de mult, nu m-am lăsat pe tânjală. Astăzi vă povestesc despre ultima apariției a Camillei Lackberg, regina cărților polițiste suedeze. Cutia este o colaborare cu Henrik Fexeus, un psiholog renumit. Personal, cred că nu e carte a acestei autoare care să nu îmi fi plăcut. Toate au avut o doză de mister, o doză de surpriză și un deznodământ neașteptat. Chiar știe cum să creeze o intrigă! Iar alăturarea magiei în toată povestea face și totul și mai și! Dar să vă zic exact ce și cum….

Totul începe atunci când este descoperit cadavrul unei tinere într-o cutie. Dar nu orice fel de cutie, ci una folosită în numerele de magie. Treaba e că în spatele acestor spectacole stau anumite trucuri, iluzii optice, care să păcălească spectatorul astfel încât magicianul sau asistenta sa să scape nevătămați. Însă de data asta, se pare că asistenta era condamnată la moarte sigură.

De caz ajunge să se ocupe Mina, o polițistă din Stockholm, iar ajutorul ei va fi Vincent Walder, un cunoscut mentalist. Alăturarea poliției cu magia nu pare a fi privită cu ochi buni de nimeni, astfel că această colaborare nu pare a avea sorți de izbândă. Însă cei doi lucrează foarte bine și ajută foarte mult faptul că Vincent citește extrem de bine oamenii. Însă și el are un trecut plin de secrete, chiar dacă viața sa pare ideală. Nici Mina nu e mai prejos, și ea are chițibușurile ei.

Colaborarea aceasta între Camilla Lackberg și Henrik Fexeus pare a fi un succes total. Iar totul culminează cu și mai multe crime, fiecare dintre ele comise cu ajutorul altor trucuri de iluzionism. Oare criminalul este un magician? Prea cunoaște bine toate trucurile…

Cartea e fabuloasă, mie mi-a plăcut la nebunie! V-o recomand dacă sunteți în căutarea unui roman care să vă țină cu sufletul la gură! O găsiți la Libris, acum vedeți că face parte și din promoția 2+1 gratis. Eu deja mi-am făcut o nouă listă și am mai adăugat titluri. Timp de citit să fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *