Când vine vorba de autori români, sunt mereu curioasă de ce mai apare pe piața din România. Și îmi face plăcere să descopăr că și în literatura contemporană avem autori care promit mult. Îmi făceam griji că în partea mistery și polițist nu prea avem reprezentanți, însă Mihaela Apetrei mi-a spulberat temerile acestea! Jurnalist, om de coaching, public speaker, ea a încercat să își depășească limitele. Iar cartea aceasta o văd ca pe o încununare și sper să repete experiența. nu de alta, dar consider că e potrivită atât pentru iubitorii de mistery și literatură polițistă, cât și pentru cei ce apreciază mâncarea. Vă zic de pe acum, să nu vă apucați să o citiți cu burta goală, că sigur faceți ravagii în frigider! Cină cu ficat și inimă poate nu pare atât de apetisantă după titlu, însă stați să vedeți conținutul…

Murki este un om de artă, dar ocolit de ceilalți dintr-un simplu motiv – este obez. Lumea nu înțelege nevoia lui de a mânca, însă pentru a fi înconjurat de oameni, organizează cine ispititoare la el acasă. Dat fiind faptul că gătește extrem de bine, iar preparatele lui nu sunt din acelea tipice, cu ficat și inimă, ci feluri nemaivăzute, cu tot felul de ingrediente exotice, pentru a câștiga un loc la cină, trebuie să îl convingi. Invitațiile se postează pe Facebook, că tot suntem în epoca social media. Câștigătorul e ales dintre cei ce au comentat la postare. Însă Murki alege cu inima, după acel sentiment pe care îl caută.

Totuși, cei care au fost invitați la cinele lui Murki au murit din cauze necunoscute. Mai exact, organele li s-au deshidratat atât de tare și într-o anume oridine la fiecare dintre ei. Polițiștii încearcă să găsească o legătură între victime, însă aceasta nu pare să existe. Avem prezentă și un fel de Melania Lupu (cine a citit Rodica Ojog-Brașoveanu știe), și câteva personaje emblematice. Personal, cartea mi s-a părut extrem de bună și mi-aș dori să urmeze și altele, chiar merită din plin lectura. Nue  greoaie, limbajul e simplu, dar vai, atenție la mâncare!!!

Cartea Cină cu ficat și inimă o găsiți pe site-ul Libris alături de alite titluri interesante. Mă bucur că am ales-o, inițial nu pot spune că mi-a sărit în ochi, însă la o analiză mai atentă, a meritat din plin!

One Reply to “Recenzie – Cină cu ficat și inimă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *