Îmi place să îmi petrec diminețile în grădina, fie plimbându-mă și admirând peisajul, fie bând o cafea în liniște. Am realizat în decursul timpului cât de importantă este grija pentru plante, cât de util este să ai la îndemână produse de calitate cu care le poți îngriji și cât de greu găsești furnizori și distribuitori de încredere.

Încerc mereu să profit puțin mai mult de Black Friday și să ofer și plantelor mele momente de răsfăț, curățându-le de dăunători și oferindu-le fertilizarea corespunzătoare. Ce am aflat din toată această aventură a fost faptul că identificarea corectă a cauzelor problemelor cu care se confruntă grădina mea este primul pas. Unul dintre cele mai importante lucruri este, poate, o decizie corectă în materie de produse folosite pentru momentul și situația în cauză.

Buruienile din grădina sunt constant un adevărat chin, atât pentru aspectul vizual, cât și pentru plantele pe care le sufocă, iar gazonul trebuie și el păzit de boli, căci până și înlocuirea parțială este costisitoare. Într-un moment de frenezie am văzut că Hectarul are masive reduceri la pesticide și fertilizanți în fiecare an de Black Friday, așa că nu am putut rata ocazia, am intrat să cumpăr și nu am regretat.

Să derulăm puțin timpul. În momentul în care descoperi dăunătorii de pe plantele tale trebuie să afli ce gamă de pesticide e potrivită, iar apoi trebuie să ai grijă la forma sub care e vândut produsul pe care îl vrei. Aspectul ăsta nu trebuie trecut cu vederea, căci un pesticid nepotrivit afectează atât planta, cât și pe tine, dacă nu ești atent. Am fost plăcut surprinsă de faptul că în magazin am găsit de toate pentru toți: de la pesticide sub formă lichidă, la granule ce se împrăștie pe sol, la pesticide care au acțiune imediată sau cele cu acțiune pe termen lung. Zile să ai și nu cred că ai putea trece prin toate produsele disponibile.

Cu produse în cărucior mai multe decât îmi puteam imagina (inclusiv echipament de protecție) am reușit să și rezolv problemele cu care se confruntau plantele mele, să le pregătesc și pentru venirea iernii și să-mi fac și un mic stoc pentru primăvară. Cheia succesului pentru a avea o oază de liniște nu e doar tratarea problemelor atunci cand apar, ci și prevenția. O grădină îngrijită și sănătoasă rămâne una dintre bucuriile vieții.
Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *