Ziua bună tuturor! Deși Halloweenul a trecut, îmi vine greu să cred că pasionații de filme horror nu se vor mai uita la ele până la anul. Nu am făcut o recenzie de film la Teambuilding, însă fac astăzi la Capra cu trei iezi, pentru că am impresia că multă lume l-a înțeles un pic greșit sau se aștepta la altceva. Deși este încadrat la genul horror, nu mi se pare a fi chiar așa, ci e mai mult o dramă. Însă filmul are un puternic impact emoțional, de aceea e și interzis copiilor sub 15 ani, recomandare pe care vă sugerez să o luați în calcul. Noi am fost într-o sală plină de copii și nu știu dacă au înțeles prea mulți ceva sau dacă nu au fost ușor speriați. Și pe bună dreptate!

Cei de la Cinema City au avut o promoție bună cu 15 lei biletul, așa că am fost și noi duminică, pe 30 octombrie. Mi-a plăcut și decorul, a fost mișto! Dar să trecem la film!

Capra cu trei iezi e o adaptare a poveștii lui Ion Creangă, însă partea proastă e că nu se schimbă nimic. Adică știi din start la ce să te aștepți. Asta e, într-un fel, partea proastă a filmului. Că mergeau schimbate unele chestii și mergeau adaptate și alte povești din folclorul nostru, ca să facă filmul și mai înfricoșător. Însă așa, e previzibil. Totuși, revin la recomandarea de a lăsa copiii acasă. E un pic sadic la unele scene și vă treziți că îi speriați prea rău.

Ce mi-a plăcut, însă, este atmosfera în care s-a întâmplat filmul. Nu are multe personaje, însă jelania Maiei Morgenstein e genială. Pur și simplu îți evocă tot dorul și toată groaza. De fapt, teamă îți e de tot, și de liniște, și de pădure, și de singurătate. Asta până la nănașul lup. El ar fi cel mai mic pericol.

Muzica, zgomotele, casa, totul te bagă în sperieți. Însă aș fi plusat pe și mai mult. Filmul e făcut fain. Mie mi-a plăcut. Însă nicidecum nu se încadrează la genul horror. E un horror light, cel mult. Dar actorii sunt geniali. Și cred că da, facem pași mici spre un gen neexplorat la noi în țară.

8 Replies to “Recenzie de film – Capra cu trei iezi

  1. Noi am vazut filmul de groaza Watcher pe care ti-l recomand! De Halloween am preferat sa mergem la o petrecere funny pentru copii, desi Dragos vroia sa vada filmul Halloween: Sfarsitul. 🙂

  2. cel mai oribil film romanesc. Promoveaza violenta in randul copiilor. Rusine actorilor care au ales sa joace acest film. Regia este jalnica. Sper sa primeasca critici de la CNA. Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *