Știți deja că mă vopsesc de foaaaarte mulți ani și nu am de gând să schimb asta. Până acum vreo 2 ani cred că nu concepeam să mă văd blondă. Am avut o singură dată șuvițe și mi s-au părut că nu-s de mine. Ulterior, am rămas la negru. Pur și simplu am fost obsedată de această culoare timp de mulți ani. Apoi am trecut la roșu. Și da, blond. Asta fără să menționez multitudinea de culori pe care am mai avut-o în păr. Efectiv am fost curcubeu și nu cred că e vreo nuanță pe care să nu fi încercat-o. Eu merg pe varianta vopsitului acasă, dar sunt de părere că trebuie să fii dispus să încasezi și eșecuri până înveți. Nu ies toate din prima. Oare cum o fi mai bine? Eu votez pentru. Haide să vă dau câteva argumente.

1. Nu are cum să nu iasă!

Cu multitudinea de produse care sunt pe piață, e imposibil să dai greș. Sau mă rog, foarte greu. Dar de obicei există și variante de rezervă pentru corecturi. De exemplu, dacă ai obținut un galben pui, încearcă varianta de șampon fanola no yellow. Este genul de produs care neutralizează tonurile de galben și dă reflexii gri datorită compoziției de culoare violet. Se știe, în codul culorilor, violetul e opus galbenului, astfel se neutralizează reciproc. În general, recomand produse profesionale, se găsesc și ele, nu doar mărci drugstore, așa că gândește-te să investești ca să iasă ceva ok.

2. Decolorarea nu e atât de dificilă!

Aici plusez iar pe produse profesionale! Dacă găsești ceva folosit în saloane, și mai bine! Eu am încercat toate variantele, de la pudră decolorantă până la branduri consacrate. Și am observat diferența. Deci dacă vrei să deschizi părul fără să îl arzi, nu te baza pe pudra la 3 lei. Nu o să meargă fără să rămâi cheală!

3. Așteaptă-te să o dai în bară!

Tocmai de asta zic că e safe să ai prin casă și un nuanțator într-o culoare mai potolită, să reușești să repari câte ceva. Da, e posibil ca la decolorare să iasă galben pui. E posibil ca roșul să dea în portocaliu. E posibil ca albastru să dea în verde. Din galben pui mergem cu șampon nuanțator, din restul nuanțelor nebune zic că e mai simplu să scăpăm cu o nuanță mai potolită, dar nu vă aruncați la vopsea permanentă. Un șampon colorant e mai ok.

4. Aveți grijă după colorare

Clar, după (de)colorare trebuie musai folosite produse de îngrijire super, pentru ca părul să-și revină. Asta e o chestie de bază, v-o recomand musai.

Toată treaba cu vopsitul acasă nu e complicată deloc dacă respectați pașii și timpii de folosire. Mai ales dacă vorbim doar de vopsit, easy peasy. La decolorat da, e dificil, și eu recomand părul scurt pentru experimente mai intense. Deh, se tunde repede și scapi de vârfurile arse. Mult succes în practică!

One Reply to “De ce să te vopsești acasă? Pro sau contra?”

  1. la mine nu e nevoie de decolorare, doar de vopsit si oricum ma vopsesc cam de 5-6 ori pe an, asa ca fac asta acasa de cand ma stiu. E mai ieftin, dureaza mai putin, mie imi convine. Nu sunt eu omul saloanelor, oricum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *