Pentru că e vară (mai ales pentru că e vară, de fapt!), epilarea este un proces extrem de important pentru fiecare femeie. Nu ne mai permitem să lăsam niciun firicel de păr să mai crească, chiar dacă am sesizat că e un trend să umbli cu ”blana” la axilă, totuși, noi suntem fete drăguțe și facem exact ce este igienic și de bun simț. Nu doar picioarele au nevoie de metode de îndepărtare a părului cât mai eficiente, ci și axilele sau linia bikinilor. Ok, recunosc, eu obișnuiam să folosesc până acum lama. Simplu, rapid, am avut și norocul să nu fiu păroasă, deci nu creștea nici mai negru, mai gros sau mai des, ci exact la fel. Totuși, am vrut să dau o șansă și altor metode de epilare.

Prin liceu am avut o tentativă de epilare cu ceară. Exista acea cutiuță pe care o puneai direct pe flacără și cu o spatulă o întindeai pe picior. Așteptai să se răcească, apoi trăgeai de ea foarte repede, ca să se ia părul. Toată treaba era foarte dureroasă și dura extrem de mult timp. Am constatat că ceara nu este o opțiune, deci m-am orientat spre un epilator. Nu am fost mulțumită nici de el, pentru că mi se părea că rupe, nu smulge. Poate o fi fost din cauza mărcii, trebuia altceva… nu îmi dau seama! Plus că, la fel, dura foarte mult. Așa că am revenit la lama de ras. În 5 minute rezolvam problema.

Dar săptămâna trecută am avut șansa de a colabora cu EpilatPro.ro și mi-am putut alege un kit de epilare format dintr-un încălzitor de ceară, un set de 100 benzi de epilat și patru rezerve, două cu Azulena, una cu miere și una cu Titan Rosa. Cred că varianta cu ceara de epilat de unică folosință este igienică, iar rezervele pot fi cumpărate separat și putem alege din mai multe tipuri.

IMG_20150719_132257Încălzitorul de ceară se bagă în priză cu rezerva aleasă și în lateral observăm cât de repede se încălzește. De obicei trebuie așteptat cam jumătate de oră pentru a fi gata. Operațiunea a fost foarte simplă și nu a durat atât de mult ca în cazul ”conservelor” cu ceară din trecut. Doar am pus câte o bandă de ceară, am pus hârtia peste și am tras. Nedureros și foarte ușor. Asta m-a surprins plăcut, că nu am experimentat aceeași durere ca în cazul altor metode.    IMG_20150719_143801IMG_20150719_132533Eu m-am epilat doar pe pulpe și n-am folosit mult produs, doar cât se vede în poză, deci cele patru rezerve cred că-mi vor ajunge o grămadă de timp de acum încolo.

IMG_20150719_143739Părerea mea sinceră este că metoda de epilare cu acest kit este destul de avantajoasă. La salon se folosește cam același aparat, dar costă foarte mult. În plus, ai nevoie de programare, e posibil ca tipa de acolo să nu știe cum să tragă banda sau să nu verifice temperatura și să îți facă răni (am mai citit cazuri cu opărit cu ceară sau ceva de genul), deci ai nevoie și de timp, și de răbdare. Cu acest kit îți faci treaba în propria ta casă, când ai timp și chef. Durează ceva, da, și ai nevoie de o perioadă pentru a te învăța (mie mi-au rămas multe resturi pentru că habar n-aveam cum se procedează), dar o dată practica făcută, totul merge strună. Nu îmi place că resturile rămase se curăță doar cu ulei, eu am rămas lipicioasă până mi-am dat seama cum stă treaba. De aceea e bine să aveți din timp un ulei de corp pentru a vă curăța ușor.

Cred că în anotimpul mai rece, când durata dintre epilări va crește, voi deveni fidelă acestei metode. Până atunci, recunosc, e posibil să mai apelez la lama de ras, pentru că este mult mai rapidă, sub duș, în 5 minute, treaba e rezolvată. Dar dacă vreți o soluție igienică și mai de durată, apelați cu încredere la epilarea cu ceară!

4 Replies to “Epilarea modernă – sau cum am evoluat din liceu și până în prezent

    1. Nici pe mine nu prea ma incanta perspectiva la inceput, dar acum, dupa ce l.am incercat…sigur voi repeta experienta! O zi faina si tie :*

  1. E tentanta epilarea cu ceara de unica folosinta,dar pana acum m-am rezumat la a folosi lama pe picioare,si epilatorul la axila si brate…pe picioare chiar nu se vede asa rapid cum creste,deci nu stiu daca sa ma complic,dar la axila imi creste destul de repede inapoi,asa ca trebuie sa folosesc des aparatul…noroc ca m-am obisnuit si nu ma mai doare… 🙂

    1. eu la axila ma bazez strict pe lama, chiar daca o folosesc la cel mult 2 zile. pe picioare ar fi o optiune. cu aparatul cred ca as urla de durere acum, dupa ce m-am dezobisnuit de el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *