Nu am apucat să vă povestesc ultimul film la care am fost la cinema, așa că nu putea rata ocazia să vă zic părerea mea despre o producție titrată, care a stârnit multe valuri. La sfârșitul lunii septembrie am hotărât să mergem la un film, dar nu ne puteam decide la care. Când am văzut Minionii, a fost și trailerul de la Everest, iar peisajele mi s-au părut deosebite, dar povestea nu mi s-a părut cine știe ce. Așa că nu a fost prima mea opțiune când ne-am hotărât să mergem. Dar am cedat, gândindu-mă că măcar peisajele vor merita statul în scaun timp de 2 ore.

MV5BMjMzMjIxOTIxMl5BMl5BanBnXkFtZTgwNTk4NDI0NjE@._V1_SX214_AL_Filmul a fost lansat pe 18 septembrie în România și are o distribuție ok, deși nu-s nume prea cunoscute (cel puțin pentru mine), în afară de Jake Gyllenhaal și Keira Knightley. Ei oricum au roluri mai micuțe, dar tot n-ai cum să nu-i remarci. Acțiunea se petrece în 1996, se bazează pe o poveste reală, și se referă la expediția echipei lui Rob Hall pe vârful Everest. Aceste expediții au devenit tot mai dese și mai multe, fapt care îngreuna oarecum întreg procedeul, pentru că totul trebuia făcut după un program bine pus la punct.

Rob Hall conduce o expediție pe Everest, iar scopul său este de a aduce înapoi toți participanții la aventură. Refuză să-i ia pe cei care nu vor rezista, cei care au probleme de sănătate, indiferent de motivul fiecăruia. Oamenii care au venit sunt diferiți, au profesii diferite, de exemplu: Doug a strâns bani timp de mult timp, a fost poștaș, tâmplar, iar cu un an în urmă nu e reușit să ajungă în vârf; Ang Dorjee este singura femeie care a cucerit 6 vârfuri din 7; Beck este un american cu mulți bani, care își dorește să facă tot felul de lucruri interesante și periculoase.

Ei pleacă în călătoria vieții lor la data stabilită, dar pe drum au parte de tot felul de obstacole. Oxigenul se termină, Beck rămâne în urmă și nu poate urca din cauza unei probleme cu vederea, iar Doug insistă să urce, deși nu mai poate, ceea ce îl întârzie pe Rob, care rămâne cu el, iar cei doi sunt prinși de o furtună. Natura se dezlănţuie, iar muntele își cere tributul.

Mi-a plăcut acest film. A avut un impact emoțional serios asupra mea. Nu vă zic concret ce s-a întâmplat, dar loialitatea față de oameni și dorința de a urca pe acest vârf a fost incomensurabilă pentru Rob Hall. Pentru el a contat mai mult decât faima sau banii siguranța oamenilor. Este un film tragic, într-adevăr, dar merită fiecare minut. Peisajele…nu mai zic! În 3D este o nebunie! Dacă aveți ocazia să-l vedeți, nu-l ocoliți! Aștept și părerile voastre despre el, dacă l-ați văzut sau ați vrea să-l vedeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *