Prima carte a lui Alex Michaelides mi-a plăcut la nebunie, astfel că atunci când a apărut a doua sa carte, nu am putut să o ratez. Asta după ce am citit multe păreri cum că nu s-ar ridica la nivelul Pacientei tăcute. Și aici cam pot fi de acord… Dar asta nu înseamnă că Fecioarele nu e o carte bună, ba din contră. Te ține în suspans, la fel ca prima apariție, e plină de mister, dar sunt unele treburi previzibile. Totuși, per ansamblu, pot spune că este o carte reușită.

Mariana Andros este o psihoterapeută ce a trecut prin mult prea multe lucruri. Pierzându-și soțul, e ca și cum și-ar fi pierdut jumătate de suflet, dar și sprijinul ei în viață. O dată cu aceste probleme personale, apar și problemele în relațiile cu ceilalți. Asta până în ziua în care nepoata ei, Zoe, o anunță de moartea unei colege de-a sa.

Mariana e ferm convinsă că profesorul Edward Fosca e un ucigaș. Ceva din el nu îi place, de aceea revarsă peste el fiecare bănuială. Iar ce o intrigă mai tare e că există un grup de fete, numit Fecioarele, ce îl venerează pe profesor. Și culmea, tocmai membrele acestui grup încep să moară pe capete…

Alex Michaelides nu a renunțat la răsturnările de situație, la mister și la treburile alambicate. Însă nu pot să contest faptul că Pacienta tăcută a fost o carte mult mai bună, iar cel puțin finalul m-a lăsat cu gura deschisă. Aici a fost ceva de genul ”WTF?”, dar cam cu neîncredere. Deja mă plictisisem de jocurile de-a șoarecele și pisica…

Aștept cu mare interes și o altă carte scrisă de Alex Michaelides! Sper că va face parte tot din categoria Thriller, că doar e domeniul său. Ce mi-a plăcut mult în Fecioarele – e menționată și Alice, personajul principal din Pacienta Tăcută. Niciodată nu știi cum se vor învârti lucrurile, însă știi că urmează ceva interesant. De data asta, autorul împletește atmosfera Cambridge-ului cu tragedia greacă și chiar îi iese bine! Partea asta e foarte atrăgătoare și complexă, afli mai multe lucruri despre mitologia greacă. Ceea ce da, pe mine m-a fascinat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *