Ziua bună, oameni faini! În general, sâmbăta e zi de pauză, fără postări, însă trebuie să vă zic și vouă de Lavanda Fest, ca să mergeți weekendul ăsta! Se desfășoară pe faleza Brăilei, lângă scenă. Nu e un eveniment extrem de amplu, ci mai degrabă un eveniment cald, plin de oameni frumoși și de produse alese. Fără chinezisme, așa cum vorbeam și cu doamna Emanuela Alexandru de la Imprim Center Total, una din afacerile prezente la eveniment. Dar să le luăm pe rând, să vă povestesc unde, ce și cum!

Fleurane, o tipă brăileancă, care crede cu tărie în orașul ăsta și s-a implicat și când a fost vorba de Destinația anului, a zis că merită încercat să organizeze ceva și la noi. Asta după ce a avut și va mai avea evenimente la București, dar și la Galați, unde am ajuns și eu un pic în trecere. Însă la noi e chiar super fain! De vineri până duminică, de pe 24 până pe 26 septembrie, în zona din jurul scenei de pe faleză, unde a fost și Festivalul Peștelui săptămâna trecută.

Ce puteți vedea la Lavanda Fest?

O mulțime de lucruri faine! Aveți programul mai sus cu ce se va desfășura, însă nu vorbim doar de atât! Veți mânca înghețată bună de la Chez Andrei, colac secuiesc de la Attila, de la mama lui (încercat, iubit, devorat), e și cafea, e și limonadă, e și Kombucha, sunt multe produse din lavandă și nu numai, dar și imprimanta 3D. În plus, e liniște, e soare, se anunță vreme bună și chef de ieșit din casă! Sunt și câteva rame de făcut poze și un colț pentru cei mici.

Eu am făcut cunoștință cu câțiva dintre oamenii de acolo, am și luat una-alta și chiar mi-a plăcut să mai stau de vorbă cu ei, să îmi spună cum decurge afacerea lor.

Cu ce am plecat de la Lavanda Fest și ce mi-a plăcut

Am băut cafea, am mâncat colac secuiesc, înghețată (cu celebra aromă de lavandă), dar am plecat și cu câteva produse – de la semne de carte făcute cu imprimanta 3D până la lumânări și limonadă.

Cele patru semne de carte sunt toate făcute cu ajutorul imprimantei. Doamna Emanuela Alexandru este din Babadag, Tulcea, și mă bucur că a ajuns la noi să ne povestească cum lucrează această minune tehnologică. Imprimanta 3D a fost achiziționată pe fonduri europene și este o minune! Din ce văzusem eu la Tv, e super interesantă, dar văzând cum pune strat pe strat și face un obiect, e uluitor! Nu ies doar semne de carte, ci și vaze, jucării (nu chinezisme!!! revin la aceeași idee) sau decorațiuni. Să nu uităm că totul se poate personaliza, imprimanta poate printa numele vostru sub formă de breloc, de exemplu.

Am rămas impresionată! Iar doamna Emanuela este o super doamnă, care vă explică și cum funcționează, și nu numai. Felicitări! Și mult succes! Chiar e o idee inedită, care mie mi-a plăcut foarte mult!

De la Lavanda Laurei am luat 2 bile de baie, una cu ciocolată, una cu Litsea. Ce e Litsea? Este verbina exotică, ce are un miros similar cu lămâia, însă mai dulceag. Abia aștept să fac o baie cu ele! Mai ales că a început să fie răcoare seara. Flame Boutique m-a impresionat. Jur. Am dat ieri peste un băiețel super dezinvolt care face cât 10 campanii de marketing! De dragul lui chiar m-am întors azi și am luat o lumânare parfumată. Oricum sunt pasiunea mea în sezonul ăsta, însă el m-a făcut să vin negreșit. Poate că aș fi sărit peste. Însă chiar merita din plin. Așa că am mers pe mâna lui și am luat Portocală și scorțișoară, o aromă perfectă, de sezon. Abia aștept să o pun la treabă în seara asta! Și am primit și ceară pentru aromatizator, cu mosc alb și chihlimbar. Miroase a curat! Trebuie musai acum să fac rost de un aparat de genul!

Ultima, dar nu cea din urmă, este iKombucha, adică o gură de sănătate pură. Vorbim despre o băutură din ceai verde, care se lasă la fermentat și e mai puternică decât cafeaua. O să testez și capacitatea asta, dar poate joi, să urmeze un liber :)) Până una-alta, eu am ales varianta cu mentă și are un gust ușor înțepător, nu am băut prea mult, cura de detoxifiere se ține pentru o perioadă îndelungată, iar pe site sunt și promoții existente.

Sincer, mi-a plăcut! Îmi pare rău că nu mai am liber și mâine, să mai ajung, dar zău că merită din plin să faceți o vizită. Și în Monument se desfășoară un festival istoric, așa că ieșiți din casă și profitați de weekendul ăsta frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *