Ziua bună, oameni dragi! Continui să vă povestesc despre concediul de la început de septembrie, pe care încă îl mai plâng și acum. Adevărul e că a fost foarte bine să fiu plecată o săptămână, apoi să mai am o săptămână de odihnă. M-am relaxat, m-am plimbat, mi-am refăcut forțele și acum aștept Black Friday-ul :)) Voi ziceți că glumesc, dar eu știu ce mă așteaptă în noiembrie-decembrie. Joi dimineață am plecat spre Deva, am găsit o cazare la Sarmisegetuza și mai mult de asta am mers până în zona aceea. Inițial am zis că luăm o cameră și o rulotă, dar vă explic imediat…

Ziua 4

Ne-am trezit dimineață la Palat, am mâncat și am plecat spre zona Hunedoarei. Din fericire, drumul a fost excelent, vorbim de o autostradă impecabilă și deloc aglomerată. Prima oprire a fost la Giardini di Zoe, că tot am auzit vorbindu-se atât de mult de ele. Adevărul e că e o zonă foarte drăguță, însă nu ai voie cu animale, așa că am intrat pe rând. Bine, aici pot înțelege, cred că e ca la grădina botanică, unele specii de plante chiar sunt sensibile și nici nu am cum să opresc câinele să nu facă pe flori. Nu am stat foarte mult, așa că nu a fost deloc complicat. Doar căldura sufocantă ne-a deranjat un pic.

Am vrut să mai vizităm vreo două castele – Castelul Lupilor și Castelul Mariei, însă am constatat că erau doar cazări, nimic de vizitat. Ulterior am ajuns la Cetatea Devei, unde nu funcționează telecabina din cauza lucrărilor de modernizare. Însă am luat-o la pas și nu a durat mai mult de 20 de minute să ajungem sus. Da, foarte cald… Ce mi s-a părut ciudat sunt plancartele dese cu Atenție la vipere. Adică nu mi se pare ok să nu faci nimic în privința asta. Carevasăzică, urc pe răspunderea mea. Dacă sunt mușcată, asta e viața. Foarte aiurea. Cetatea e și ea în renovare, se poate vizita doar baza. Noi am urcat o mulțime de scări ca mai apoi să vedem că nu era cazul să ne chinuim așa.

Am dat o tură și prin centrul vechi din Deva, care și el era în renovare (e bine că se face ceva!) și am ajuns la cafeneaua The Refresh. Am băut un cold brew cu sirop de soc, super bun! Centru e frumos, liniștit, doar că e mai greu să traversezi zona acum.

De ce Sarmisegetuza?

Am plecat ușor-ușor spre cazare, la Sarmisegetuza. Aici am ales cazare datorită faptului că aveau o rulotă și aș fi vrut să văd cum e să dormi acolo. Însă aveam cazare în rulotă și într-o cameră, dar distanța dintre ele era destul de mărișoară (vreo 50-100 m). Așa că am zis pas la rulotă și ne-am cazat în ambele camere ce alcătuiau un fel de căsuță de lemn amplasată în grădină. Am avut parte de intimitate, a fost super ieftin, 80 lei pe cameră, și chiar dacă baia a fost separată, a fost curat și ok. Mi-a plăcut faptul că am avut acces la grătar, am avut tv în cameră și am avut spațiu verde.

Am ajuns în partea aceasta de țară doar pentru o rulotă, sunt destul de nebună, știu. Însă altfel nu vedeam nici Cetatea din Deva, nici vestitele grădini. Am mai fost în Hunedoara la Castelul Corvinilor acum cîțiva ani, de aceea l-am sărit acum. Oricum nu aveam voie cu Aki. În principiu, mi-a prins bine să văd și aceste locuri. Voi ați ajuns până acum la Deva? Ce ați mai văzut fain în zonă?

6 Replies to “Grădinile Zoiei și orașul Deva

  1. Superbe locuri! Mi-au plăcut tare mult și cum le-ai descris. Uite că eu nu am ajuns în zona aceea, deci este o idee bună să notez totul pentru o viitoare vacanță.
    Mulțumesc!

  2. Se pare ca zona asta este tare frumoasa. Eu pana acum am ajuns aici doar in trecere si nu m-am oprit. Data viitoare am sa-mi rezerv 2-3 zile sa vad si eu frumusetile zonei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *