Seria Maestrul minciunilor mi s-a părut foarte interesantă încă de la primul volum. Stevie Bell a devenit rapid adolescenta mea preferată. Până acum apăruseră trei volume, iar la toate le găsiți recenzia pe blog – Maestrul minciunilor, Silueta de pe scară și Mâna de pe zid. Am fost tare încântată atunci când am văzut că a apărut un al patrulea volum, deși eu credeam că seria s-a încheiat. Maureen Johnson m-a surprins și m-a bucurat, totodată, cu a patra carte din serie, Cutia din pădure.

Și de data asta am avut parte de aventuri faine, însă în Cutia din pădure, ele nu se mai desfășoară în incinta Academiei Ellingham. După ce a prins criminalul și a dezlegat un mister vechi de zeci de ani, Stevie este invitată să petreacă vara într-o tabără. Ce e special la această tabără e că și ea ascunde un mister vechi tot de câțiva zeci de ani… Noul proprietar speră că ea va găsi asasinul și că va dezlega și ițele acestei povești.

Stevie îi are alături pe prietenii săi, dar David, iubitul ei, nu poate ajunge decât câteva zile. Relația asta la distanță nu o face pe Stevie foarte fericită, însă se concentrează asupra lucrurilor pe care le are de făcut. Totuși, ancheta ei înaintează greoi, întrucât sunt prea puține elemente de care să se lege. Treburile nu sunt chiar atât de simple în Cutia din pădure. Mai ales că orașul este furios din cauza publicității care se face pe seama acestui incident și a delăsării poliției. Sunt prea multe personaje care au afost și-n tabăra de acum 30 de ani, sunt prea multe secrete.

Stevie se trezește că nu știe de unde să înceapă, iar noul proprietar al taberei mai mult o incomodează. Dar atunci când rămâne pe cont propriu, face multe conexiuni. Iar atunci când crimele încep să se petreacă iar, e din ce în ce mai ciudat! Cartea o găsiți la Libris, iar eu abia aștept și un volum 5! Mi-a plăcut enorm seria asta și ideea de adolescentă ce se pregătește pentru viitorul ei de detectiv respectat. Voi ați citit seria Stevie Bell?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *