Anul trecut am descoperit seria Maestrul Minciunilor cu primul volum care se intitula chiar așa. Am făcut recenzia aici anul trecut, ca să vă aduceți un pic aminte despre ce e vorba. De data asta am pentru voi al doilea volum, Silueta de pe scară. Talentata Maureen Johnson nu ne lasă să stăm liniștiți nici de data asta. Stevie Bell, adolescenta cu talent de detectiv, are o misiune complicată, dar e din ce în ce mai aproape de descoperirea celui care i-a răpit soția și fiica lui Albert Ellingham, fondatorul Academiei Ellingham. Cartea e într-adevăr, scrisă în cel mai pur stil de detectivi. Mi s-a părut foarte interesant faptul că personajele principale sunt adolescenți, iar puterea de deducție e fantastică.

Stevie Bell se întoarce la Academia Ellingham după crima care a zguduit instituția din temelii. Acum, treaba ei este să aibă grijă de David, fiul senatorului Edward King, dar și băiatul pe care ea îl place. Tototdată, ea își continuă ancheta pe cont propriu pentru a descoperi vinovatul în cazul Ellingham. Stevie intră în contact cu din ce în ce mai mulți oameni care au informații despre acest caz, însă probabil rezolvarea stă în ghicitoarea lăsată chiar de fondatorul școlii….

Cartea este alertă, nu te lasă să te plictisești. Maureen Johnson are un stil simplu, fără zorzoane sau detalii inutile, fapt pe care îl apreciez enorm. Nu sunt sute de pagini fără fond, ci 365 de pagini de acțiune pură. Stevie Bell se mai maturizează față de primul volum și învață să fie mai calculată. Totodată se bazează pe prietenii ei, care o ajută în orice împrejurare. Acțiunea e cursivă, iar ghicitorile sunt palpabile, ne pun tuturor mintea la contribuție. Doar că și volumul 2 s-a terminat…. brusc! Asta e, mai aștept un an ca să reușesc să văd ce se întâmplă mai departe!

Cartea Silueta de pe scară o găsiți pe site-ul Libris, alături de alte titluri interesante, numai bune de răsfoit în această perioadă. Să profităm de nopțile mai lungi pentru a ne cufunda în lecturi plăcute și pasionante, care să ne țină în priză! Care e genul vostru preferat de cărți?

One Reply to “Recenzie – Silueta de pe scară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *