Seria Stevie Bell mi s-a părut genială încă de la prima carte – Maestrul Minciunilor. Iată că seria a ajuns la final, e deja a treia carte, iar aventurile micuței detective se încheie aici. Pe blog găsiți și recenziile primelor două volume, ca să înțelegeți despre ce e vorba în această serie – Maestrul Minciunilor și Silueta de pe scară. Maureen Johnson chiar a dat lovitura cu această serie, care poate fi citită și de adolescenți, nu e creepy într-un sens rău al cuvântului. Și cum ar putea, din moment ce toată acțiunea se petrece într-o școală pentru copii dotați? Mâna de pe zid este încheierea poveștii, finalul ce încununează aptitudinile lui Stevie.

Rezumatul acțiunii

Stevie Bell este elevă la Academia Ellingham, o școală pentru copii dotați, fondată de Albert Ellingham în 1936. La scurt timp după înființarea instituției, soția și fiica lui Albert sunt răpite, iar acesta își pune în joc toată averea pentru a-și găsi persoanele dragi. Singurul indiciu e o scrisoare alambicată, o poezie scrisă de Maestrul Minciunilor, pe care toată lumea încearcă să o deslușească, însă anii trec, iar cele două nu sunt găsite. Ca în orice carte polițistă, trebuie să avem și un erou sau o eroină. Aceasta vine în persoana lui Stevie Bell, o adolescentă ce a fost cooptată în instituție datorită abilităților sale de detectiv.

După ce au murit trei oameni, Stevie pare să fie tot mai aproape de a desluși misterul și de a găsi vinovatul de acum 70 de ani… Însă cu ce preț, cine mai trebuie să pățească ceva și ce se mai întrevede la orizont? Seria este cu adevărat palpitantă, iar ce îmi place foarte mult e că nu există timpi morți. Mâna de pe zid este exact finalul care trebuia să fie. Este clară, concisă, alertă. Personal, recomand această serie tuturor. Nu celor foarte mici, e adevărat. Încă sunt niște detalii mai ciudate. Însă cei care au depășit 13-14 ani pot citi această serie fără probleme.

Seria Stevie Bell este o adevărată bucurie pentru pasionații de romane polițiste. Nu este ceva SF, sunt multe chestii logice, iar faptul că sunt implicați adolescenți, o face și mai iubibilă! Pentru mine a fost o reală revelație, sper să mai găsesc serii atât de faine!

One Reply to “Cartea săptămânii – Mâna de pe zid”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *