Ziua bună tuturor! Știu că viețile noastre sunt de așa natură încât stresul e la ordinea zilei, Nu mai avem timp pentru nimic, viața noastră se învârte între muncă, făcut mâncare, curățenie, luat copiii de la școală, plătit facturi, făcut diverse comisioane. Și te trezești la finalul zilei că ești extrem de obosit și nu ai făcut nimic pentru tine. Tocmai de aceea sunt de părere că în fiecare zi trebuie să îți rezervi măcar jumătate de oră pentru plăcerile tale. Da, mănâncă ceva bun, citește câteva pagini dintr-o carte, fă ceva ce îți place. Cred că aceste hobby-uri ne mențin sănătoși psihic, fără să ne panicăm sau să ne stresăm prea mult. Întotdeauna acel ceva care ne place ne va ridica nivelul de endorfine și ne va calma. Așa că indiferent că vorbim de lectură, muzică sau pictură, orice activitate adiacentă e binevenită!

Acum câteva luni am descoperit că pot picta, deși nu am talent absolut deloc. Am făcut un tablou absolut superb, cu multă răbdare, dar nu fără multă mândrie. Și asta cu ajutorul picturii pe numere, care te face artist chiar și fără talent. Oricine poate picta acum și poate realiza tablouri superbe. Nu e greu, trebuie doar să îți procuri tot ce ai nevoie – schița în sine, acuarelele, set de foite imitatie aur schlagmetal, șevalete sau alte materiale de pictură.

Ce este, de fapt, pictura pe numere?

Este practic echivalentul la ceea ce erau cărțile de colorat când eram mici. Fiecare număr reprezintă o culoare, astfel că este destul de simplu să realizezi un tablou frumos. Nu spune nimeni că va fi simplu. Nu poate fi simplu. Pentru că trebuie să fii atent și să nu depășești conturul schiței. Dar rezultatul final va merita din plin! Există atât de multe teme și motive pe care poți picta, ba chiar poți face un cadou deosebit cuiva drag. La final, tabloul poate fi acoperit cu vernisuri si solutii pentru pictura pentru efecte deosebite.

Am făcut un singur tablou până acum, însă știu că voi mai face și altele. Acest nou hobby mă relaxează peste măsură și sunt convinsă că tuturor li se va părea așa. Nu e ușor să te desprinzi din fața pânzei și să nu mai pictezi încă 5 minute. Îți schimbă chiar și perspectiva despre tine, te face să înțelegi că poți realiza lucruri minunate. Iar ceea ce iese din mâna ta va fi cu atât mai apreciat de tine și de către alții.

Poate părea un hobby pentru copii, însă părerea mea este că e un hobby pentru toată lumea. Toate materialele de care ai nevoie sunt în kit, însă poți cumpăra și adiacente. Eu am pus tabloul pe perete așa cum este, însă îi poți lua o ramă frumoasă sau îți poți decora casa cu un șevalet.

Aștept să îmi spuneți dacă și voi vă dedicați timp. Timp pentru voi, timp în liniște, timp pentru pasiunile voastre. Eu recunosc, așa îmi păstrez mai ușor calmul și sănătatea mentală. Mai ales că lucrez într-un mediu stresant și este esențial să mă deconectez în mediul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *