Nu oricine își permite să scrie despre starea economică, nici cea a țării de care aparține, nici despre una la un nivel superior. Este un aspect destul de sensibil și cu atât mai complicat cu cât nu prea știi cum se prezintă lucrurile. Intenția mea nu este oricum de a face vreo analiză a situației economice din țara noastră sau altceva de genul. Vreau să privim lucrurile și să constatăm situația în care criptomonedele și evoluția lor ar putea afecta economia reală.

Fie că ești sau nu un pasionat ce urmărește constant schimbările ce vizează monedele virtuale, e bine să știi ce sunt acestea, la ce folosesc și ce impact ar putea avea în viitor asupra economiei. Sunt aspecte pe care nu ai cum să nu le observi, cu atât mai puțin dacă ai o viață socială activă. Dacă ai de-a face cu domeniul tehnic, atunci sigur ai sesizat cat de mult au crescut prețurile plăcilor video – și de ce s-a întâmplat asta? Sunt folosite intensiv în minat de cei pasionați și mereu la curent cu orice statistici sau dornici să se îmbogățească în cel mai neașteptat moment.

Impactul criptomonedelor asupra economiei reale

Nu voi cataloga lumea criptomonedelor și tot ce implica aceasta ca fiind ceva bun sau rău, doar voi face referire la influența pe care aceasta o are.

Evoluția monedelor virtuale variază, în funcție de rezultatele ecuației cerere și ofertă, alături de oportunitate. Cu cât prețurile sunt mai mari sau cu cât valoarea lor este în creștere, cu atât crește și interesul publicului. În general, asta solicită o investiție de timp, de bani și de resurse IT. Înscrierea pe platforme care oferă statistici criptomonede mereu actualizate devine o necesitate de asemenea.

Sunt atât de mulți cei care visează să devină înstăriți peste noapte, prin minat, dar sunt și cei care dețin businessuri și fac investiții în ferme masive de minerit, continuând prin închirierea lor celor interesați de minat.

Oricare ar fi situația, întotdeauna va fi nevoie de o resursă esențială, și anume de o putere de calcul cât mai eficientă. Aici intra în ecuație plăcile video care au o putere de procesare enormă. Vorbim despre o cerere de piață atât de voluminoasă, încât cu greu cei ce le produc țin pasul.

Mână în mână cu evoluția criptomonedelor merge, așadar, industria IT, care caută deseori să vândă la prețuri artificiale aceste componente la mare căutare. Bine, cât este de adevărat asta nu sunt în măsură să spun, dar cel mai sigur va ieși la iveală în câțiva ani.

Putem deduce gradul de influență pe care monedele virtuale l-au avut până acum asupra economiei reale după modul în care tranzacțiile realizate cu acestea constituie o opțiune de plată pe care diversele magazine online au îmbrățișat-o. Plata cu bitcoin se poate realiza în ceea ce privește achizițiile din zona eCommerce, astfel că poți profita de asta dacă ești un investitor.

Au numai de câștigat cei care păstrează bitcoinurile în portofelul virtual până în momentul în care au o valoare crescută și în momentul optim le vând. Sunt cei care își sporesc veniturile în mod considerabil. Au astfel de măsuri vreun efect asupra economiei reale? Cu siguranță că da.

Să privim partea bună a situației – evoluția internetului până în prezent ne avantajează prin numeroasele instrumente ce ne permit verificarea prețului monedelor virtuale, respectiv activarea unor alerte când au valori crescute și putem vinde rapid și profitabil.

Dacă ți-am stârnit interesul prin acest articol, sfatul meu este ca decizia de a investi să nu o iei în pripă. Documentează-te în detaliu înainte și asigură-te că ai acces la toate informațiile care te vor ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *